приятно изненадан бях от номинацията на Depeche...
и аз гласувах... и аз не вярвам, че ще спечелят. Не, че не заслужават, не, че няма достатъчно фенове, които да ги подкрепят (всеизвестен факт е че техните фенове са най-'отдадените'), просто изключтелно скептично съм настроен към начина, по който се определят печелившите. В повечето случаи те си знаят седмици преди да е приключило гласуването, за да могат да си нагласят графиците и да осигурят присъствието си на наградите, а ако ли не - поне да заснемат представения по-късно 'телемост'. Tочно кой печели пък зависи от това, чий промоутър а решил, че има нужда от още малко допълнително реклама. естествено има и изключения, които само потвърждават установеното правило....
MTV определено не е това което е било 80-те. MTV Europe обаче е по-малкото зло. За разлика от американския си събрат където вървят всевъзможни риалити бози нон-стоп и дори музикален клип на бритни спиърс можеш да видиш единствено докато вървят финалните им надписи, то в европейския вариянт поне има някаква музика. естествено в по-голямата си част тя е далеч от това, което на нас би ни се желало да гледаме/слушаме, но има и часове/предавания където можеш да попаднеш и на нещо читаво. Ето в момента приемрно докато пиша всичко това върви Top 10 на Depeche Mode. По американското MTV не са давали тяхна песен сигурно вече повече от 15 години. За това пък си имат други канали... Проблема обаче на европейското MTV е, че се опитва да задоволи прекалено различни вкусове и се получава една голяма безвкусица... примера за това е самата категория, в която са номинирани и Depeche... но стига за MTV.
и за мен много по-ценно би било едно изпълнение на живо, отколкото спечелена награда, но и тя би ме зарадвала. надеждата умира последна

п.с. ако не Depeche, поне Muse ще свирят на живо, и поне за мен това ще си заслужава да се види...