DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7
  Печат  
Автор Тема: Промени в екипа на DM.org  (Прочетена 34622 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Deni
Новинар
****
Пол: Жена
Публикации: 711

Профил WWW
Отговори #75: 07 Ноември 2008

От днес имаме трети новинар. Освен Светльо и Валерий към екипа отразяващ новините около групата се присъединява и Дени. Желая и успех, а на всички нас консуматорите, още по-пълна и качествена информация.

Благодаря за доверието. Дано има много и добри новини за всички ни Усмивка

I want to reach my hand into the dark
and feel what reaches back
Kevy
Екип
****
Пол: Жена
Публикации: 1383

Профил WWW
Отговори #76: 07 Ноември 2008

Успех на Дени в новата й мисия по тези ширини  Одобрение

See what I see!
personal_Dessy
Ултрас
****
Пол: Жена
Публикации: 674

Профил
Отговори #77: 07 Ноември 2008

Хубаво е, че информирате потребителите на сайта за промени в екипа, но би било хубаво (и коректно) към новината да добавяте и причините и мотивите за дадена смяна или допълнение. В противен случай всички тук ще се оказваме в пасивно положение. Аз бих добавила и че би било и много полезно да се поставя кандидатура за обсъждане в самия форум. (Нищо лично кум последното попълнение.)

kirilart
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2405

Профил WWW
Отговори #78: 07 Ноември 2008

Цитат
Хубаво е, че информирате потребителите на сайта за промени в екипа, но би било хубаво (и коректно) към новината да добавяте и причините и мотивите за дадена смяна или допълнение.

В случая с новинарите, причината да бъдат добавени, както вече споменах е по-пълното отразяване на фактите около групата на индекса на depeche-mode.org. Нито един от двамата не е искал да бъде такъв, а им е предложено след гласуване в екипа и са приели.

Когато член на екипа напуска или добавяме такъв си е тяхно лично право да обяснят на потребителите или не, защо напускат или се присъединяват.

Цитат
В противен случай всички тук ще се оказваме в пасивно положение.
Всеки, който смята, че има с какво да допринесе за проекта, може да изпрати ЛС до когото и да е от екипа на сайта и всички ще го разгледаме, а след гласуване ако бъде одобрен ще има възможността да се изяви.

Цитат
Аз бих добавила и че би било и много полезно да се поставя кандидатура за обсъждане в самия форум.
Това твърдение лично за мен е абсурдно.
personal_Dessy
Ултрас
****
Пол: Жена
Публикации: 674

Профил
Отговори #79: 07 Ноември 2008


Цитат
Аз бих добавила и че би било и много полезно да се поставя кандидатура за обсъждане в самия форум.
Това твърдение лично за мен е абсурдно.

Да кажем, че е практически трудно осъществимо, но не бих го окачествила като абсурдно.
По-абсурдно ми звучи това, как новоприет член започва да обяснява, защо е станал такъв, след като цял екип е гласувал за него и го е избрал. По-логично е екипът да даде тези обяснения.                       
Да, разбира се, при добро желание, може да обясни, защо е напуснал.
Извини ме, kirilart, но всичко ми прилича на затворен кръг: няколко лица обсъждат и единствени решават, кой да е в редиците им или не. Всеки може да им пише, ако иска да се присъедини към екипа, но само от последният зависи, дали да го приеме в редиците си, без тук да се дава каквото и да било обяснение за това.
Аз, например, не винаги съм съгласна с вашите решения. Понякога ставам свидетел на ситуации, в които се оказвам пред "заварено положение" да приема ваши решения и не мога да направя нищо.
(Моля ви, не приемайте мнението ми като лично недоволство, че например, не съм в екипа, а като констатация от това, което наблюдавам тук.)
Бих предложила и да бъде уведомяван авторът на всеки пост преди да бъде редактирано негово мнение като противоречащо на правилата на форума. Така ще му бъде дадена възможност да го редактира и няма да има случаи на недоволни или направо "баннати", без да са имали възможност да се автоцензурират.
Поздрави!  Усмивка

(Бях забравила, как се свалят карми тук при всеки опит за по-различно мнение Ухилен )
Последна редакция: 07 Ноември 2008 от personal_Dessy

kirilart
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2405

Профил WWW
Отговори #80: 07 Ноември 2008

Деси, поста ти би трябвало да го разделя на няколко парчета и после да пратя всяко от тях в различни теми.

Ще отговоря на тази част, която е по настоящата тема, а останалите ще игнорирам. Въпросният затворен кръг, който споменаваш е създал това място. Грижи се то да просъществува вече 3 години, да има партита, на които да се срещат всички потребители, екскурзии за посещение на концерти в чужбина, поддържа форума, което си е жив контакт с над 1000 потребители. Всичко това коства много усилия, време и средства и нищо от тях не се възвръща. За екипа остават единствено приятните емоции и моралното удовлетворение, че сме направили много хора щастливи. С какво си мислиш, че ти персонално имаш право да ми казваш, с кого да си хабя времето, средствата и нервите в екипа? Още по-абсурдно е непознати хора да определят "работната" ми среда, както си предложила. Надявам се вече няма неясноти относно приемането в екипа. За три години никой не е пожелал да стане част от него, сигурно има защо.

П.П. Кармата ти я смъкнах аз, защото предположих че си от хората които си я следят! Плезене
Videlina
Странен Любовник
****
Пол: Жена
Публикации: 477

Профил
Отговори #81: 07 Ноември 2008

Честито на Дени!
А що се отнася за по-горните постове, заставам на 100% зад Кирил.Може да не съм от най-активните, както във форума така и по партита, но зная колко усилия се изискват за организация на....на каквото и да е състоящо се от повече от 3 човека!!!
Тук има правила и ако не се спазват е нормално някой от екипа да се намеси. На когото не му харесват правилата....не му е мястото тук.

Angels of the Universe
Kevy
Екип
****
Пол: Жена
Публикации: 1383

Профил WWW
Отговори #82: 07 Ноември 2008

Приятели  и другари (малко съм на градус  Ухилен) я се усмирете... Деси, теб те чувствам особено близка, защото сме били рамо до рамо на концертЪТ, а това е нещо, което не съм споделяла с огромни приятели, НО моля ви да се успокоим всички - ако някой има и най-малък интерес, какво е да си в екипа на този сайт, нека ми пише, за да му обясня... само бачкане и бачкане! Ако някой ме беше предупредил, никога не бих се поставила в тази ситуация, но след като съм се хванала на хорото вече, няма мърдане... да си новинар не е превилегия, другари, а само отговорност
... ако някой е готов да приеме предизвикателството, е добре дошъл  Одобрение
Последна редакция: 07 Ноември 2008 от Kevy

See what I see!
Ivelina_10
Странен Любовник
*
Пол: Жена
Публикации: 406

Профил
Отговори #83: 07 Ноември 2008

на Deni  УСПЕХ!  Одобрение
personal_Dessy
Ултрас
****
Пол: Жена
Публикации: 674

Профил
Отговори #84: 08 Ноември 2008

С какво си мислиш, че ти персонално имаш право да ми казваш, с кого да си хабя времето, средствата и нервите в екипа?
Много прост отговор - с това, че съм потребител (не от вчера) в този сайт и като всеки, имам право на лично мнение за хората, които ще си позволяват да ми редактират думите (всички сме чували за Авторско право).
Никой не отрича усилията ви, нито ги омаловажава. Става въпрос за поставяне на рамки, в които могат да се простират.  Одобрение
Всеки е чувствителен към работната си среда, но нали точно за това говорим - да бъде мотивиран всяко новопопълнение, за да не изпадаме в ситуации, аз да питам в прав текст: с какво ти персонално (не визирма теб,  все пак, уважавам много от потребителите тук) ще ми казваш, какъв да бъде моят пост и какво да пиша... нали трябва да ми обосновеш правото си да го цензурираш или триеш. 
Поздрави!

MAO BOY
Висш Любовник
****
Публикации: 1576

Профил
Отговори #85: 08 Ноември 2008

хайде де, за глупости се хващате.
мисля че екипа има пълно право да решава относно състава на този екип, пък и в красна сметка благодрение на него се лсучва този сайт и активностите покрай него.

Alice est partie en voyage
La tête dans les nuages
RizaaR
Странен Любовник
*
Пол: Мъж
Публикации: 417

Профил WWW
Отговори #86: 08 Ноември 2008

Полемики с елемент на дрязга между потребители 'не от вчера' някак създават неприятното впечатление за отдавна тлеещи конфликти и противостояния (което си е напълно възможно, разбира се).  В случая, смятам, се засяга доста важен въпрос, така че не е лошо всеки, който има отношение по темата (която се явява доста офф) да си каже какво точно мисли по въпроса, за да има яснота какво е положението. Анонимни кармични битки биха довели само до повече параноя и никакъв консенсус Усмивка
Мисля че с оглед настоящето статукво, е напълно разбираемо, че хората, които работят за съществуването/развитието на сайта, биха желали да имат повече свобода на действие. Все пак се работи за кауза pro bono. Но с оглед на това, че потребителите са много и най-различни, нормално е да има и такива, които имат различни мнения, гледни точки или основнаия за недоволство. Тук идва момента с цензурата и авторитарността на модератора. Значи ако имаме добронамерени и позитивни хора, би следвало всеки такъв проблем да бъде лесно решен на ниво л.с., където в нормалният случай би се стигнало до яснота кой,какво и защо е писал/трил. От дебати във форума само се нагнетява напрежението и се започва война на егота. Относно идеята да прилагаме изборни прийоми на демокрацията във форума (ако съм разбрал добре), струва ми се няма да сработи много добре, поне не на тоя етап. Мисля всеки сам може да си отговори защо.
Аз лично не се оплаквам особено от 'пасивната позиция', в която съм поставен, тъй като моят принос за, да речем каузата дм.орг, е доста скромен, и са изразява най-вече с това, че съм станал 'потребител'. От мен не се иска много за това, което получавам. Ако, и когато поискам, влизам и чета или пиша по някой и друг пост. Може би не е лошо да има някаква тема, в която ако човек наистина смята, че има сериозен проблем с начина, по който се модерира или смята, че определено решение е крайно несправедливо, да седне и ако има смелостта да напише какво не му е при сърце. В такава се бе превърнала една друга тема, създадена с по-различна цел, но очаквано твърде скоро стана твърде 'гореща' и бе затворена за неопределено време. Така че...пак се връщаме към, варианта с л.с., който аз лично считам е за предпочитане преди да разгръщаме политически умения във форума Усмивка

o                
 Y  +Devil inside, seeking for light+
personal_Dessy
Ултрас
****
Пол: Жена
Публикации: 674

Профил
Отговори #87: 09 Ноември 2008

За да не развалям атмосферата във форума, след като си направих необходимите изводи, оттеглям като ненаправени моите мнения в темата (за съжаление не мога да ги изтрия).

На Дени успех!  Одобрение

kirilart
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2405

Профил WWW
Отговори #88: 09 Ноември 2008

Радвам се, че си изяснихме позициите всички.
Искам обаче да е ясно, че за всеки преместен/изтрит пост, потребителя получава лично съобщение, в което му се обяснява по възможно най-приятелски начин, какво е сгрешил и защо му е изтрит поста. Ако аз или друг член на екипа изтрие дадена публикация, е длъжен да пише основание за премахването и, а самата публикация отива в специален невидим за вас борд "Изтрити теми". Всеки един член на екипа има правото да провери изтрития пост и да го върне ако прецени, че намесата е твърде сурова.

Въпреки многото потребители досега баннатите се броят на пръстите на двете ръце на човек, а реално активните потребители със забрана за сайта в момента са далеч по-малко. Всички те са били предупреждавани многократно с лични съобщения преди да се стигне до гласуване на месечен бан. Сами можете да си представите, колко на брой провинения трябва да има човек, за да сме му гласували перманентен бан! Това, че много от действията остават скрити за вас, е с цел да не Ви натоварваме с неприятни емоции - за сметка на това ние се сблъскваме с тях доста често под гладката повърхност на форума, на която плуват всички останали потребители.
 Полицай
kiril101
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 666

Профил WWW
Отговори #89: 09 Април 2009

Изключително ми е неприятно да събщя за оттеглянето си от екипа на depeche-mode.org

 За мое огромно съжаление това, което ми поднася живота в личен, а така също и в професионален план доста успешно успява да ме възпрепядства в желанието ми да бъда полезен на колегите си, и съответно на всички вас на 100%.
Липсата на възможност да поемам ангажименти за извършването на конкретна работа необходима за развитието и популяризирането на идеята ме прави изключително безполезно звено в екипа, което ме кара самият аз, да се чувствам неконфортно в тaзи си позиция.
 
 Искам да благодаря за гласуваното ми доверие през цялото това време и да пожелая на колегите си да продалжават да бъдат все така отдадени  на работата си, както до сега. Пожелавам успехи във всички смели начинания каквито са били винаги начинанията на
depeche-mode.org   
Последна редакция: 09 Април 2009 от kiril101

Good Evening, Sofiaaa!
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7
  Печат  
 
Прегледай:  

DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.