Обожавам всички филми на David Lynch,Oliver Stone,Lucas,Spielberg
Ако трябва да избереш единствения режисьор, който ще оцелее след потопа , кой би избрала?

Аз лично бих избрал Гай Ричи, въпреки, че любимеца ми е
Жан-Жак Ано. Просто ще трябва някой да ме расмива.
Иначе да поразкажа малко за мосю Ано.
Той пробива с
"БОРБА ЗА ОГЪН".(1981)
във филма няма нито една дума. Героите са първобитно племе, което
изгасва огъня, който други са им дали и изпраща най-умния заедно с още 2-ма да намерят нов, тъй като не знаят как се пали. КУЛТ.
Любимите ми сцени са: 1. Когато 3-та са на едно дърво, а отдолу ги чакат гладни лъвове. И единият, -най-тъпия пада, докато спи, някъде на 3-тия ден.
2. Когато накрая се завръщат триумфално носещи запален огън, единия от тъпите в племето толкова се кефи на горящата факла, че
я загаса, докато прекосява реката. Жената, която води най-умния , обаче, им показва как да го запалят.Така свършва.
"В името на розата" (1986), по романа на Умберто Еко с Шон Конъри и дебютиращия Крисчън Слейтър гох знаете.
Следва "Мечката"- полу-научнопопулярен.
В "Любовникът" (1992) той открива любимата ми актриса-jane march
Британката няма и 18 години , макар че я обявяват за пълнолетна тогава. Да , това е същата , която направи Брус Уилис , публика и всдички мъже в света ДА СИ ГОВОРЯТ САМИ в "Цвят на нощ"(1996)
Във филма режисьора просто изпреварва "Лолита" отдясно.
"7 години в Тибет"(1997) също е негов.
Най-добре помните , предполагам, "Враг пред портата" -най-добрия
военен филм след "Взвод" за мен.
Любимият му артист е Рон Пърлман. Подобно на любимеца на Тарантино - Харви Кайтел, и той е характерен второстепенен герой.
В Борбата..... играе по-тъпия първобитен, в В името...-лудия ,
във Врага... - помощника, дето загива рано-рано. просто му е такава физиономията на човека.....тъпото копеле.

В "Пришълецът" 4 е неприятния тип, дето се закача с Уинона (друга
моя любимка) и отново не свършва ..добре.