Депеш мод ми направиха впечатление още 90-те(набор 90-та съм), когато висях по цял ден пред mTV deutschland, че чак бях понаучил някакъв немски. Спомням си също и 2004-та, когато излезе enjoy the silence'04, че пак силно ми се открояваше и ми хареса. А 'запалването' стана(колкото и иронично да е) след концерта им 2006-та година. Тогава бях в София, за да се видя с един приятел и той ми пусна Stripped(live at Sofia). Цялото изпълнение имаше такава енергия, че веднага ме грабна. В допълнение на това "дамата на сърцето ми", хаха, слушаше Депеш мод, и също беше ходила на концерта, което някак си засили интереса ми. След това си се прибрах във Видин и си свалих целия live, както и каквото набарах. От тогава общо взето не съм спирал да ги слушам. Скоро това момиче ми стана гадже и си слушахме депеш постоянно. По едно време на един познат му трябваха спешно пари и ни предложи цялата дискография deluxe издания(dvd+cd), за 250 лева. Събрахме ги веднага и се започна друг вид слушане. Просто има значение, когато имаш нещата в оригинал, с целия artwork и прочие. Дори и сега дисковете са зад мен. След "развода" направо си ги прибрах.
Не отидох и на другия им тур, което беше супер нелепо. Имах два билета - за София и Белград, но както знаете и двата концерти бяха отменени, което ме доведе тогава до някаква депресия, защото буквално от пресконференцията им в Берлин ЖИВЕЕХ за тоя момент. Не направих много усилия да ги видя някъде в западна Европа.
За мен, както и сугурно за всички тук, музиката им не е просто музика. Това е едно преживяване, една вибрираща, отекваща във временто емоция, най-хубавите години в които се оформях като личност са със санундтрак на Депеш мод.
Сега чакам следващия тур и дори знам на кои концерти ще отида.(: