DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 17
  Печат  
Автор Тема: U2  (Прочетена 97090 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
kiril101
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 666

Профил WWW
Отговори #150: 14 Август 2007

  Поне аз не съм го видял нито веднъж да се изкаже гордо по повод своя проява "Виждате ли какво правя" или "Аз това...,аз онова...." и да го демонстрира нагло!Е  това е от мен Усмивка!

Ето това е проблема, че си го виждал. Което ще дойде да рече, че всеки път, когато Боно потупа някое негърче, това влиза в новинарските емисии. Ако го правиш защото ти е интересно, както казваш, просто ще се случва без да летят новинарски екипи от цял свят за да те заснемат в шикозен стил готов за първа страница на модно списание на фона на деца, чиято прехрана на година струва колкото тъмните ти очила например. Поне малко чувство за такт да имаше, но...

Good Evening, Sofiaaa!
SoFaD
Ултрас
*
Пол: Жена
Публикации: 513

Профил
Отговори #151: 14 Август 2007

трябва ли да се започва с това отначало? Очиврът някак си не си представям Боно или който и да било друг да навлече някой прокъсан чаршаф като Мойсей напр., за да не го качат на първа страница (всъщност подозирам, че това би имало още по-голям ефект и би предизвикало още по-голямо възмущение от рода на "тоя пък на какво се прави сега, на Бог?"). нооо, ако това ще направи някои хора по-щастливи, аз съм "за" Боно следващия път да се появи чисто гол (поне ще се посмея), или пък да си вземе дрехи от втора употреба (които пък, както знаем, в нормалните страни ги изхвърлят или събират за помощи, и някой решава да направи пари от тях)... въпреки това пак ще се намери все някой да го обвини в наглост и липса на такт (да не говорим, че ако е гол като гладно и болно от спин негърче от Сомалия или Сиера Леоне, най-малкото папата ще вземе да го анатемоса, и пак ще се стигне до бум в медиите)... нито така, нито иначе, и недоволни винаги ще има Намигване

ages of delirium
curse of my oblivion
kiril101
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 666

Профил WWW
Отговори #152: 14 Август 2007

трябва ли да се започва с това отначало?

Ами както в природата, така и тук има някаква цикличност.  Намигване
Освен това не сме приключвали за да започваме, просто тази тема ще я има докато има Боно и гладни африканчета, което ще рече поне 50-60 години (да е жив и здрав човека). Тук дебата би бил много задълбочен щом включваме и Мойсей, но мисля е редно да не го безпокоим. Честно казано, да повече бих се вързал на Боно в обикновени дрехи, защото така показваш някаква съпричастност, когато се опитваш да се приравниш до нивото на хората с които комуникираш то тогава може да очакваш те да ти повярват, че "си с тях" че се опитваш да "походиш с техните обувки" (в случая бос). Когато си издокаран като Ален Делон (стар лаф от 80-те), то определено няма как да ти повярват хората, защото просто с това единствено демонстрираш каква огромна пропаст ви дели, това не е милосърдие, или поне не в моите стереотипи за такова. Готов съм да преосмисля мнението си, ако по изключение разсъждавам така единствено аз, но дълбоко се съмнявам, че това е така

Good Evening, Sofiaaa!
Deni
Новинар
****
Пол: Жена
Публикации: 711

Профил WWW
Отговори #153: 15 Август 2007

Относно благотворителните акции на Боно и въпроса доколко те са алтруистични:
далеч съм от мисълта, че мотивите на Боно винаги са безкористни и чисти, но си мисля, че човек не се занимава с подобна дейност толкова продължително и последователно ако съвсем никакво лично отношение не влага.
Що се отнася до външният му вид при среща с бедни африканчета, трябва да призная, че не съм следила подробно тези изяви и стилът му на обличане, но си мисля, че би ми се сторило доста по-изкуствено и престорено, ако той умишлено се опитва да заличи всякакви признаци на собственото си благосъстояние, за да се срещне с тези хора. Все пак той е това, което е и да се опитва да се преправя за целите на благотворителността, ми се чини ще е истинският фалш.
Ако пък тревогата е свързана с това, че начинът му на обличане и видът му изобщо напомнят на тези хора колко изстрадали са те самите, нека да отговоря с думите от филма "Walk the line", когато надзирателя моли Джони Кеш да не отправя към затворниците забележки, които да има напомнят, че са лишени от свобода, а Джони отговаря "Да не мислиш, че те биха могли да забравят".
Последно - по въпроса за публичността на благотворителните изяви на Боно. Мисля, че и за това си има обяснение, ако не точно оправдание. Все пак той е публична личност. Присъствието му в проблемни области няма автоматично да реши проблемите им - ако беше така, феновете вече да са отправили петиция за обявяване на Боно за чудодеец с последващо канонизиране след смъртта му Усмивка Мисля, че това което наистина би могъл да постигне той в такива ситуации, бидейки именно публична личност, е да привлича внимание - на общество и институции към проблемите. А това обикновено става най-добре с помощта на снимки и информация по въпроса изнесена в медиите.
Така или иначе държа да е ясно - това е мое мнение, не задължавам никого с него и не очаквам всички да го приемат. Просто в тази посока са моите мисли по въпроса.

I want to reach my hand into the dark
and feel what reaches back
SoFaD
Ултрас
*
Пол: Жена
Публикации: 513

Профил
Отговори #154: 15 Август 2007

Deni, благодаря, много добре обясни това, което исках аз да кажа, и за което от ирония май все не ми остава време Намигване

ages of delirium
curse of my oblivion
construction man
Гост
Отговори #155: 28 Август 2007   Като се позамисля Deni е доста права в това , което казва!Определено публичността и постоянната информация са доста важни за да стане един или повече проблеми достояние за по-широко мащабна маса от хора и най-вече може  би за финансово обезпечената и управляваща група от хора.Да може би наистина не винаги интересите му са напълно чисти и безкористни , но рекламата и популяризирането на проблеми не винаги си пречат , а доста пъти вървят в синхрон!Синхрон , който често пъти спомага и на известността и на решаването на проблема.Относно това , че се среща със страдащи облечен марково , бих казал само , че не можеш да изпиташ това , което те , нито да го съпреживееш облечен както и да е.Трябва да го изпиташ , дано на никой не се случва повече , за да разбереш.Да се облече като тях би довело до доста повече отрицателни реакции , отколкото да има някакъв положителен и разтъсващ ефект.Такава проява би се възприела дори и като подигравка.И съпричастността е хубаво нещо , но много пъти тя е възприемана зле-"Я го виж тоя к'ви дрипи е навлякъл.И си мисли , че ще преживее това , което те.Да бе , ще се прибере и ще свали дрипите и ще забрави."Като за финал ще кажа , че това , което прави Боно има ефект и резултати , макар и минимални.Ако имаше повече известни хора като него може би нямаше сега да нищим дали е с цел или не , дали е користно или не и т.н.Може би щеше да има и по-видими резултати...Но това е просто едно мнение , което изказвам пак след като се порових малко и поинформирах повече Усмивка.И след обстойно сортиране на други мнения!
vicky
Господар
****
Пол: Жена
Публикации: 192

Профил
Отговори #156: 28 Август 2007

Горкия Боно го направиха на нищо заради "хуманните му изяви " . Лошото е ,че повече се дискутират подбудите му отколкото проблемите , към които се опитва да обърне вниманието на обществото . Независимо от причините му  , аз подкрепям нещата ,които Боно прави (доколкото съм запозната с тях ). Не знам защо повечето хора , които твърдят ,че им пука си мрънкат ли ,мрънкат под носа и ако се появи някои да се "изфука " , колко е загрижен , то веднага му се присмиват и го обявяват за двуличен .

reach out and touch faith !
kiril101
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 666

Профил WWW
Отговори #157: 28 Август 2007

Не знам защо повечето хора , които твърдят ,че им пука си мрънкат ли ,мрънкат под носа и ако се появи някои да се "изфука " , колко е загрижен , то веднага му се присмиват и го обявяват за двуличен .

Защото такава е човешката природа.  Намигване

Good Evening, Sofiaaa!
benev
Агент
*
Пол: Мъж
Публикации: 82

Профил
Отговори #158: 07 Декември 2007

Ю2 много ги обичам, любим ми е записът 18 Singles

I'm a man of flesh and bone.
The Fein
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2988

Профил WWW
Отговори #159: 10 Декември 2007

Хм, нещо съм изпуснал последния дебат относно Боно, но тъй като напоследък преоткривам някои от нещата на U2, ще си позволя да се върна към този въпрос. Вярно е, че показността около това, което той прави е често ненужна и дразнеща, но от друга страна Боно е отделил средства за Африка, които вероятно възлизат най-малко на сумата, която Дейв е отделял на времето за хероин, Мартин за алкохол, примери безброй. Чък Поланик, авторът на "Боен клуб", има една мисъл, че да се опитваш да промениш света е винаги знак за млада и незряла душа, така че мога само да се радвам, че Боно проявява постоянство в това, с което се занимава от както е на сцената. И дано всичко това да е имало и да има смисъл, и да е достигнало до нуждаещите се от помощ.

Each tear that flows down your face
Trickles then picks up the pace
And turns to a river inside
A river that will not subside

I can hear that dreadful overflowing sound
And watching from afar I see a child is drowned
The child inside your heart

SoFaD
Ултрас
*
Пол: Жена
Публикации: 513

Профил
Отговори #160: 16 Декември 2007

не ми се проверява на официални места, но днес в киното преди Beowulf пуснаха реклама на U2 за 3D филм от Vertigo Tour, и изглеждаше невероятно! понеже не съм гледала такова нещо с хора, като изключим научно-популярни филмчета за разни рибешки същества, които се опитват да ти се напъхат между очите, в които може и да се види човек за кратко време, не мисля да пропускам подобно събитие. от краткия откъс, който видях придобих впечатлението, че ще е доста приятно да се носиш над тълпите от ръце, или пък да гониш по сцената Боно, ако ще и да е само за да се опиташ да го хванеш за гърлото и да му го върнеш тъпкано заради всичките африканчета, дето изби с пляскане на ръце... като изключим, че човек изглежда идиотски с тези 3D очила, филмът ще си е преживяване в положителния смисъл на думата Усмивка

ages of delirium
curse of my oblivion
benev
Агент
*
Пол: Мъж
Публикации: 82

Профил
Отговори #161: 05 Януари 2008

според мене песните им са доста "мегаломански" и това не ми харесва. иначе са добра група. отличавам Who's gonna ride your wild horses и Love is blindness като мои фаворити Одобрение

I'm a man of flesh and bone.
SoFaD
Ултрас
*
Пол: Жена
Публикации: 513

Профил
Отговори #162: 13 Март 2008

такааа, искам официално да благодаря на представителите на U.K. в кинозалата, с ясното съзнание че няма да го прочетат никога Намигване благодарение на тях се чувствахме като на истински концерт на U2 Усмивка бяха точно зад нас, наливаха се с бира през цялото време, пяха, издаваха звуци, коментираха, изобщо беше 'при нас е весело' Ухилен това съвсем сериозно, наистина бяха забавни... филма си заслужава всяко центче, беше си просто (цитирам) "even better than the real thing": не се блъскаш в потната тълпа (която между другото беше може би най-добрата публика, която съм виждала през живота си); почти нямаше парчета от последните албуми, бяха оставени само класиките; съответно безбройните приказки на Боно също бяха орязани; нямаше и разревана девойка на with or without you; и естествено не на последно място факта, че филма си е триизмерен, а звука - перфектен Усмивка няма друга такава зала Готин

ages of delirium
curse of my oblivion
RizaaR
Странен Любовник
*
Пол: Мъж
Публикации: 417

Профил WWW
Отговори #163: 13 Март 2008

Уааау, аз съвсем бях забравил за това 3Д!!!
При първа възможност (която, уви, няма да е тази седмица) ще се паркирам в най-близката кино-зала. Особено след дадената препоръка, очакванията ми се мегаломанизират още повече  Намигване

o                
 Y  +Devil inside, seeking for light+
RizaaR
Странен Любовник
*
Пол: Мъж
Публикации: 417

Профил WWW
Отговори #164: 21 Март 2008

Вчера го гледах и аз но...Не че не съм впечатлен - филмът си струва да се види - едва ли човек може да си представи по-добра гледна точка за да се накефи тотално на такова зрелище.Ако никога не бях ходил на концерт предполагам бих 'потънал' изцяло в 3Д-ефектите, с които буквално висиш над барабани, китари лудеят на педя от носа ти, а Боно е коленичил пред теб и ти пее 'очи в очи'.А и фенове, сцена, осветление, ефекти... абе всичко крещи за един велик концерт.Но така и не успях да се откъсна от осъзнаването на факта, че все пак аз съм само в кино зала, а ония потни, блъскащи се тълпи се състоят от хора имали щастието да изживеят в 'риъл тайм' това събитие.Пред опцията '3Д-ДМ' или 'концерт на ДМ' едва ли има някой тук, който сериозно би се замислил къде да инвестира първо Усмивка  Така че ако харесвате Ю2 - да не се пропуска, наистина са голяма банда!

o                
 Y  +Devil inside, seeking for light+
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 17
  Печат  
 
Прегледай:  

DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.