DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
Страници: [1]
  Печат  
Автор Тема: Depeche Mode - Цензурирани от про-РОК  (Прочетена 5435 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Recoil
Екип
****
Публикации: 1768

Профил WWW
11 Януари 2007

http://www.pro-rock.net/

Преди известно време се появи анкета, която има за цел избере най-добър концерт на 2006та в България измежду посетителите на сайта на про-РОК.

След като Depeche Mode получиха значително повече гласове от всички останали, автора на анкетата реши да изключи Depeche Mode като опиция, вместо да прекрати анкетата. И обвини нормално и регламентирано гласували потребители в манипулация.

Смятаме, че изключването на Depeche Mode от тази анкета е несправедливо и незаслужено. Тъй като никъде не е публикуван регламент, в който е споменато какво не е позволено. Преценката на автора на анкетата се крепи главно на субективното му мнение.

След редица протести... бяха затворени и коментарите по темата, затова единственото, което може да направим е да гласуваме последнователно за всички изпълнители, докато не върнат Depeche Mode в анкетата или докато не я затворят окончателно.

Надявам се да ни подкрепите в това начинание. Идеята е просто анкетата да бъде премахната.Тъй като се трият гласове, ще помолим всички, които се интересуват да посещават по-често сайта и да гласуват отново, ако забележат, че гласовете са по-малко.
Последна редакция: 12 Януари 2007 от Recoil
MaoriGirl
Посветен
***
Пол: Жена
Публикации: 365

Профил
Отговори #1: 11 Януари 2007

Пристрастно или не,концертът на ДМ в България беше не само най-добрият за 2006 година,но и най-значителното музикално събитие въобще в българската музикална история.
 На някои обаче този очевиден факт не им харесва и изглежда се притесняват да признаят,че има обособено ядро от фенове,които не влизат в категорията ''влюбени фенки''.
Не знам дали ще върнат ДМ в анкетата или дали изобщо ще бъде бойкотирано това гласуване,но за пореден път се убедихме,че живеем цензурирано и манипулирано.
Последна редакция: 11 Януари 2007 от MaoriGirl
kirilart
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2405

Профил WWW
Отговори #2: 11 Януари 2007

На мен ми хрумна една чудесна идея! Ето това е email-а на модератора гений изключил Депеш от анкетата...всеки може да му драсне по някой друг приятелски ред,  Зъл
satyr@pro-rock.net        
ника му е Сатир...колко оригинално.

Ето и обидния пост за нашия форум:
 
"ПРО-РОК" изключва името на DEPECHE MODE от анкетата на сайта си заради влюбени фенки
      (11.01.2007)

  Поради организиран опит за манипулация на течащата в момента на PRO-ROCK.NET анкета за най-добър концерт, провел се у нас през 2006 г., про-РОК изключва името на DEPECHE MODE от резултатите. Оказа се, че зад атаката стои нещо като фенклуб на DEPECHE MODE в България, в който преобладава нежното дамско присъствие и хората в който са "водени от любов и отдаденост".
  Прави чест на администраторката на сайта, около който са събрани DEPECHE-феновете, чието име няма да споменаваме, че ни писа, за да обясни случилото се и да се извини за причинените неудобства.
  Самите ние взехме решението за изключването на DEPECHE MODE от анкетата без радост и с неудоволствие, но винаги сме пресичали и ще пресичаме подобни опити за манипулации, въпреки съзнанието че реално такива Интернет анкети нямат почти никаква социологическа стойност.
zuu
Смутител
***
Пол: Жена
Публикации: 282

Профил
Отговори #3: 11 Януари 2007

Боже, тоя вместо да се радва че толкова много хора му чухме за сайта, пък и му гласувахме в анкетата, я обявява за манипулирана...
Направо трябва да се чувства поласкан...

jump out of time
Kevy
Екип
****
Пол: Жена
Публикации: 1383

Профил WWW
Отговори #4: 11 Януари 2007

...
  Прави чест на администраторката на сайта, около който са събрани DEPECHE-феновете, чието име няма да споменаваме, че ни писа, за да обясни случилото се и да се извини за причинените неудобства.
 ...

Тук има няколко неточности... като статута ми в сайта, така и до изопаченото представяне на думите ми, които със Satyr уточнохме на ниво мейли, но той не сметна за съществени, за да промени съдържанието на новината.
Само искам да знаете, че мейла ми отричаше организираното гласуване и единственото, за което се извинявам в него е  гнева на потребителите... който в този момент намирам за напълно основателен... просто понякога не понасям, когато се обиждат уважавани от мен хора и потребители на този сайт, а обида определено имаше!

See what I see!
The Fein
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2988

Профил WWW
Отговори #5: 11 Януари 2007

Всъщност се надявам хората да имат да правят по-съществени неща от това да гласуват за моя бивш идол от времето когато бях на 10 Брайън Адамс или да пишат гневни имейли до администратора на Про-Рок, защото не вярвам това да доведе до извинение или нещо подобно. Ако не се лъжа някъде из форума на Про-Рок прочетох мнение на въпросния Satyr, където той асоциира ДМ с диското...та тук навлизаме и в сферата на пристрастията и не особено обективното мислене. Ако екипът на този сайт за праведната музика е искал в анкетата да бъде гласувано само от читатели на списанието, мисля че си има разни опции и начини, с което това може да стане.

В такъв случай си мисля, че е добре да бъдем над тези неща и да не си губим времето особено.

Each tear that flows down your face
Trickles then picks up the pace
And turns to a river inside
A river that will not subside

I can hear that dreadful overflowing sound
And watching from afar I see a child is drowned
The child inside your heart

Kevy
Екип
****
Пол: Жена
Публикации: 1383

Профил WWW
Отговори #6: 11 Януари 2007

Чета в момента форума на  Про-Рок и това, което виждам, никак не ми харесва. Имам силни съмнения наш потребител да е написал подобен мейл, но както знаем тук четат и доста гости...

Виждам, че и Satyr чете нашия форум и не ми се иска да се стига до подобни грозни картини... точно това исках да избегна още от самото начало.

Ако имате да казвате нещо аргументирано, пишете... иначе не ми е приятно да чета такива неща нито там, нито тук... все пак съм абсолютно убедена, че този мейл не е от наш потребител и в тази връзка предлагам на Satyr да ми изпрати адреса от който е получил това съобщение, за да го проверя в нашата база данни... ако реши, че не е необходимо, добре, но тогава съм по-склонна да мисля, че цитирания мейл е плод на измислица...
Последна редакция: 12 Януари 2007 от Kevy

See what I see!
maya_v
Крал
**
Пол: Жена
Публикации: 990

Профил
Отговори #7: 12 Януари 2007

Хех, значи и аз влизам в графата "влюбени фенки" след като днес гласувах в прословутата анкета. Не понасям, когато разни "железари" се гаврят така с любимата ми група и я наричат "диско".  Побъркан Това говори само и единствено за тяхното невежество в музикално отношение.
Лично мое мнение е, че Депеш нямат място в класацията на това списание, защото са сложени с единствената цел да бъдат "пълнеж" на фона на останалите групи от жанра, в чиито стил е и въпросното периодично издание и чиито фенове гласуват за разни групи като Хелоуийн, Кинг Даймънд и прочие, та същите да изпъкнат и да се види какви "велики" концерти са имали през изминалата година в България. Това не е обективна класация и аз се радвам, че вече Депеш не са в нея, не им е на нивото да се съревновават с въпросната "конкуренция".
А на онзи Сатър, простете, Сатир-чо няма да му доставя удоволствието да му пиша, ще го оставя да дерзае и да си мисли колко е "велик", избивайки комплексите си и точейки се... цитирам "да извие кльощавото вратле на Дейв".  Бияч

Let me hear you
Make decisions
Without your television
Let me hear you speaking
Just for me

Let me see you
Stripped down to the bone...
kirilart
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2405

Профил WWW
Отговори #8: 12 Януари 2007

По принцип мразя да се принизявам до нивото на идиоти и да водя разговори с тях, но с този усещам, че ще имаме дълъг и плодотворен диалог.
Никой не може да ме категоризира като влюбена фенка, камо ли някакъв си вмирисан рокаджия!
 Бияч
cxt
Посветен
*
Публикации: 320

Профил
Отговори #9: 12 Януари 2007

лелеееееееее ... значи този тип прави толкова много грешки изключвайки depeche mode, че не е истина просто... един от многото драматични примери за това колко глупави са хората не уважаващи depeche mode Плезене

So High so Far to Fall
Rush_for_DM
Агент
****
Пол: Жена
Публикации: 118

Профил
Отговори #10: 12 Януари 2007

Авторът на анкетата,освен че е излключил Депеш е забравил за още няколко съществени концерта,изнесени в България.
Държи си човекът на Helloween и това си е.Доколкото знам подобни анкети се правят с цел,групата събрала най-много гласове да може да бъде известена за това ,и евентуално това да е единият от предлозите да бъде поканена отново в България.Преди няколко години имаше подобна агитация за това Him отново да дойдат.
Тогава SME събираха гласовете на различни абонати,като за целта хората трябваше да изпращат отговор с потвърждение,че са съгласни ,на един от мейлите на промоутъра.

Светът е голям и спасение дебне отвсякъде
Kevy
Екип
****
Пол: Жена
Публикации: 1383

Профил WWW
Отговори #11: 12 Януари 2007

Авторът на анкетата,освен че е излключил Депеш е забравил за още няколко съществени концерта,изнесени в България.
...

Анкетата е все пак на Про-Рок... и ние да правим анкета и ние ще пропуснем това-онова от техните предложения (въпреки, че не виждам логично обяснение концерта на Браян Адамс да присъства, а този на Дюран Дюран - не)... а и Депеш бяха там, просто като набраха скорост се наложи да бъдат извадени... разбирам, че Satyr е заподозрял манипулация - тук също не толерираме такива неща, но 40 гласа за един час могат да са манипулация, само при доста слаба активност в сайта... при това положение е добре, че ДМ бяха махнати, 'щото като гледам сега активността, направо не ми се мисли как щяха да ни наричат... на този етап сме зомбирани и деца (вероятно съм кака на половината там), което не е чак толкова зле и говори лошо единствено за авторите на тези квалификации...

Все пак мисля, че не трябва да се излиза от рамките на добрия тон и МОЛЯ не пращайте спам на Satyr Ухилен

See what I see!
kirilart
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2405

Профил WWW
Отговори #12: 12 Януари 2007

Поговорката "По умният отстъпва", е в основата на доста вреди нанесени на нашия народ откъм култура и интелектуален багаж. В случая не е важна анкетата, нито резултата от нея, а справедливостта. Ако махнем с ръка, значи нехаем за нея. Ако това стане масова тенденция, значи нямаме нужда от справедливост, не искаме да се борим за нея и не я заслужаваме. На глупака не трябва да се прави път, а да се мачка...да му се показва колко е глупав нагледно, защото той сам не може да го осъзнае! Ето примера с модератора Сатир на Про-рок, този човек е с интелекта на 14 годишно момченце от забутано село. Като пример след критиката отправена от екипа на дм.орг този човек пише следните глупости:
Цитат
Я феновете на Депеш да кажат колко души наброява групата
Помня някви промо-снимки само с трима, щото Металика са крива група  - 30 на 4 не се дели добре, ама Депеш ако са трио - екстра - по 10 куршума на череп се падат
 
Кажете ми как очаквате подобен индивид да разбере намек, ирония и сарказъм? Няма начин. Жалко е че подобни неандерталци си скитат дори и в кибер пространството.
Bon voyage mother fu**er!
Recoil
Екип
****
Публикации: 1768

Профил WWW
Отговори #13: 12 Януари 2007

Като пример след критиката отправена от екипа на дм.орг този човек пише следните глупости:
Цитат
Я феновете на Депеш да кажат колко души наброява групата
Помня някви промо-снимки само с трима, щото Металика са крива група  - 30 на 4 не се дели добре, ама Депеш ако са трио - екстра - по 10 куршума на череп се падат


Много хубаво се дели. По 7 на член и 2 му остават да се гръмне. 2 за по-сигурно в случай, че с първият не се оцели.


По тази тема смятам, че няма какво да се добави... затова се затваря.
Последна редакция: 12 Януари 2007 от Recoil
Kevy
Екип
****
Пол: Жена
Публикации: 1383

Профил WWW
Отговори #14: 12 Януари 2007

...
По тази тема смятам, че няма какво да се добави... затова се затваря.

Това е най-правилното решение в случая, но ще се възползвам от правата си (хехехехе Намигване) за да направя едно последно включване, нещо като извод, с което възнамерявам, поне за мен въпроса да приключи!

Цялата ситуация се оказа доста комплицирана...

Разбирам поведението на нашите потребители, които са гласували в анкетата на Про-Рок, а както разбирам и на много други фенове, нямащи нищо общо с този форум - подкрепяме Депеш във всевъзможни глупави надпревари... тази обаче не беше глупава - избираше се най-добър концерт за БЪЛГАРИЯ... тук вече нашето мнение трябваше да значи нещо, нашето отношение да се отчете... видяхме анкета, в която единственото ограничение беше да не се гласува 2 пъти от едно Ай Пи... видяхме номиниран концерта на Депеш... и гласувахме. Не нарушихме никакви правила и въпреки това гласовете ни бяха изтрити... Понеже анкетата не беше някаква супер официална, помолих администратора на Про-Рок да премахне името на Депеш от листа, за да не се дразнят феновете, виждайки, че гласовете им се трият... вместо нормално отношение, получихме саркастичен коментар под формата на "смешна новина"... е да, ама никак не ми стана смешно... до тук добре, но скоро започнаха обиди по адрес на потребителите на този сайт и на феновете на Депеш като цяло... тези обиди не бяха стопирани от модератора на форум Про-Рок, нещо повече, те бяха насърчавани и иницирани от същия този модератор - нещо, което тук не може да се случи и с което лично аз се гордея.
 Ясно ми е, че е невъзможно всеки да харесва Депеш, но мисля, че е логично, човек претендиращ за наличие на музикална култура да може поне да оцени приноса на групи, като ДМ в музиката като цяло, пък ако ще и да не е някакъв ултрас... но точно човека, който е редно да тушира напрежението в един форум си позволи да направи изказване от типа:

Цитат
WA-A-A-A-AR!!!!

Макар, че ква война срещу няква фенска маса, дето са една четвърт меки китки
,

с което засегна не само нас, но и голяма част от потребителите в собствения си форум. Мисля, че от този момент на там не е необходимо да коментираме този човек, да му пишем мейли или да се опитваме да "защитим" ДМ, защото е очевидно, че с провокативното си поведение, цели единствено да се забавлява...

Най-показателна за мен е реакцията на един от техните потребители:

[Satyr, не се пали толкова моля и не си го изкарвай на хората... защото ако бях цитирала твоите изказвания, спора едва ли щеше да приключи толкова бързо... ето махам цитата, щом толкова те дразни]


Заради хора, като тях, отказвам да категоризирам, която и да е фен-маса... като цяло - издънки и свестни хора ще има винаги сред почитателите на която и да е музика.
Благодаря ви за отделеното внимание и съжалявам за дължината на този пост...  мисля, че е редно да сложим точка на този въпрос - ако някой желае да продължи да се занимава с този случай, нека го прави заради себе си, защото сайта и феновете на Депеш нямат нужда от това...
Изключително съм горда с всички потребители на сайта, както и с ДМ феновете в България! Одобрение
Последна редакция: 17 Януари 2007 от Kevy

See what I see!
Страници: [1]
  Печат  
 
Прегледай:  

DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.