Дейв продължава успешната серия от хитови песни, които да грабнат сърцата на феновете със своята простота.
Започвам подред с фаворитите ми:
Deeper And Deeper:
I wanna love you - I want your love.
Колко просто и приятно, малко като "Let me да те love you, baby"
Нека все пак се впуснем в по-сериозен анализ на текста:
I'm gonna have you when I want to,
I'm gonna take you, that's what I like.
I'm going down now, deeper and deeper
Under your skin, you know that is right.
Лек импровизиран превод:
Ще те имам когато си поискам.
Ще те взема, това е което искам.
Спускам се надолу, дълбоко дълбоко
Под кожата ти, знаеш, че е правилно
Освен че звучи и като чалга... Донякъде се покрива с идеята, че "Иска всичко"...
Иначе музиката е приемлива...
Miracles:
Музиката там пък е неприемлива.
Отново се повтаря по една и съща фраза няколко пъти:
I don't believe in miracles,
I don't believe in Jesus...
Малко като:
Sometimes I cry,
Sometimes I don't cry
Или както вървеше текста на любимата ми I Want It All.
Между тези двете седи 21 Days, която започва все едно ще чуя Dirt, но изненадващо преминава в електро-блусарско звучене, което напомня твърде много на Recoil... Поне на мен... Което не знам дали е хубаво или не, но песента ми е интересна. Особено моментите с напяването и китарите към края... Не му отиват на Дейв, но не са и лоши...
При останалите само като чуя барабани с дигитален дисторжън превключвам песента.
Превключвам я и като чуя "Baby" някъде из песента... Една и от причините, за да не стана голям фен на Bon Jovi

На практика не съм и събрал желание да чуя целият албум, но имаше поне 10-12 опита в тази насока.
Някъде след Endless го спирам, но по-изненадващото е, че не съм разочарован, напротив. Албума макар и да не ми допада особено много, е малко по-добре отколкото очаквах.
Все пак си остава значително слаб с песни, които са просто "пълнеж" или в процеса на изготвянето им нещо не е било както трябва.
Радвам се, че има бисери като I Want It All, това е причина да се коментира широко по форуми качествата на Дейв като автор на текстове и бъдещето му като текстописец в DM.