DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
Страници: [1]
  Печат  
Автор Тема: Телефонни вандали  (Прочетена 5157 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Deni
Новинар
****
Пол: Жена
Публикации: 711

Профил WWW
23 Септември 2007

Имам чувството, че напоследък на абсолютно всичките ми познати или на техни роднини се е случвала подобна случка - телефонът звъни, някой се представя за далечен роднина и измисля един или друг повод да ги убеди да му пратят пари. Обикновено избират телефони, чиито абонати са възрастни хора, защото разчитат че повечето от тях чуват трудно, а и по-бавно съобразяват. Пък може и с възрастта, човек да става по-наивен, не знам. И на нас ни се беше случвало това преди доста време, но беше доста безобидно - някой се опитваше да се представи за далечен братовчед, нещо за някакъв колет обясняваше.
Явно обаче тия нещастници, са разбрали, че хората им се връзват все по-трудно и са станали чувствително по-злобни и подли!
Случката е от тази вечер:
Звъни телефонът. Майка ми вдига, чувам я, че нещо говори, по думите й става ясно, че говори с брат ми и в следващия момент изпада в истерия. Вика, крещи, трепери... Иска ми нещо за писане - брат ми се обаждал, от полицията звънял, бил блъснал някакво момиче с колата, трябвало да запишем номера на адвоката и да се обадим.
Смрази ми се кръвчицата. Причерня ми. Брат ми работи на три места, редовно е недоспал, викам си край, заспал е на волана и е станала белята. Слава Богу, че майка ми наистина недочува и ми даде на мен да говоря с него и да записвам. Вземам аз слушалката и всячески се опитвам да запазя присъствие на духа - все пак не знам колко е сериозна ситуацията, може да не е толкова зле - и... чувам глас, който по никакъв начин не би могъл да е на брат ми.
Още не знам майка ми как се е объркала, но, както казах, тя има проблеми със слуха, а и линията пращи и е приглушена и като добавиш тая внезапна ужасна новина, нищо чудно, че им е повярвала.
И почва тоя да ми диктува някакъв номер на адвоката, на когото трябвало да се обадя. Адвокат Марковски се казвал. Обаче аз  след като съм  чула тоя глас вече ми е ясно за какво става въпрос, защото само дни по-рано с колеги точно тая телефонна мафия обсъждахме. На колегата бяха тормозили баба му и дядо му, на моя позната се бяха обаждали на бабата на съпруга й... Изобщо моментално ми прещрака. Обаче викам си, може все пак да греша и решавам да проверя той ли е, не е ли. И почвам да разпитвам. "Какво стана, да не си заспал на волана?" и той веднага захапва - "Да, да, точно заспах". "Е как бе, с Опела ли се удари?". А той като папагал "Да, да с Опела, точно тъй". А брат ми кара Нисан.
Ех леле, че като ми кипна. Ако ми беше тоя противен долен гнусен субект пред очите, щях да му отвъртя главата! Майка ми ме гледа и не разбира какво се случва. А аз на тоя вече му крещя: "Простаци, друга работа нямате ли си, ами тормозите хората!" И затварям. Майка ми ни жива, ни умряла, ама нямам време да се разправям с нея. Моментално се мятам към мобилния и се обаждам на брат ми. Трите иззвънявания, които трябваше да изчакам докато ми отговори, ми скъсаха нервичките. Чак като го чух да казва "Кажи бе сестра ми?" ми светна пред очите. Поговорихме, дадох на майка ми да го чуе и й се размина инфаркта. Обаче мен още ме държи. Номерът, който записах е 0877774166. Казаха ми, че на него отговаря адвокат Марковски. Тоя номер аз смятам да го дам на моя приятелка дознателка от Русе. Не знам какво ще излезе, но ако успеят да открият някой от тия нещастници, най-добре да не ми попада пред очите!
Дано на никого от вас или ваши познати не се случва подобна случка, но все пак, моля имайте това предвид и бъдете изключително внимателни!!!
Последна редакция: 24 Септември 2007 от Deni

I want to reach my hand into the dark
and feel what reaches back
Recoil
Екип
****
Публикации: 1768

Профил WWW
Отговори #1: 24 Септември 2007

Преди време беше излезнала информация за българи притежатели на зелени карти. На вратите на възрастните им родители са се появявали сравнително млади хора, които са се представяли за бивши съученици... Историята е, че са заминали горе-долу по едно време и сега са се завърнали, но имали да връщат някакви пари, които дъщерята/синът, щял/а да възстанови на родителите си.
И тъй като повечето възрастни хора си мислят, че телефонен разговор с Щатите ще им струва колкото пенсията, така и не проверяват, а ако са достатъчно наивни... им се вързват.
Изтичането на лични данни не е новост, въпроса е кой е отговорен?
kirilart
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2405

Профил WWW
Отговори #2: 24 Септември 2007

Винаги съм се чудил как можеш да се вържеш на подобно нещо, след разкази на познати и приятели...докато не ми се случи на мен.

Интересното в случая е, че същия номер 0877774166 ми звъня и на мен преди малко повече от месец! Тогава не записах номера, но сега като го видях ми просветна, че е същия, защото си спомням, че се чудих на кого е този вивателски номер с повтарящите числа преди да вдигна слушалката...сценария тогава беше различен, но отново ставаше дума за пари. Това, което ме заблуди напълно беше, че минути преди това, същия номер бе звънял и на мобилния на Миряна. Сигурен бях, че е наш познат и понеже често ми се случва някой да ме пита: "Позна ли кой се обажда?" и винаги се нервя на този въпрос...все едно имам база данни с гласови фрази в главата си, с които да сравнявам, отговорих троснато. После обаче ми просветна, че наистина познавам кой се обажда и т.н. сценария е тривиален...бил се захванал с някаква изгодна търговия, ако мога да му помогна с пари, бързо щял да ги завърти. Ухилен
Както и да е, отказах, но така и останах със смесени чувства за въпросния човек, докато преди няколко седмици не го подпитах и се оказа, че въобще не ми е звънял и няма нищо такова....доста мислих, как по дяволите са се докопали мошениците до телефоните и на двама ни, защото това беше основната причина да се вържа. Накрая ми просветна, че въобще не е имало нужда да се докопват до нищо...на двата номера различна е само последната цифра, като на Мире е с "3", а на моя с "5", което перфектно обяснява, 4те минути забавяне, докато звъннат на мен. Сигурен съм, че ако намеря абоната на номера с "4" накрая, ще е имал подобен разговор тогава...или пропуснато повикване.
Интересното е, че ползват един и същ номер, със сигурност е предплатен, но пък мисля, може да бъде проследено обаждане. Определено трябва да се даде информация в полицията и съм готов да съдействам с показания за обаждането!
Jezebel
Гост
Отговори #3: 16 Октомври 2007

и у нас са се обаждали.. майка ми вдигнала.. той я подпитвал за роднините, за да знае как да се представи следващия път...обаче следващия път попадна на мене  Доволен и аз му викам: "ох, Митко, ти ли си?!?" Оня потвърждава с удоволствие... Казвам: "добре че се обаждаш! Много съм закъсала, дай стотина лева назаем" Усмивка оттогава не звъни.. Тъжен а парите така ми трябваха!  Бесен
Безобразно е, че единствената ми тема в този форум няма нищо общо с ДМ, ама ви четох, четох... и не избрах нищо.. то какво да се напише за ДМ. На мен са ми за слушане, не за писане.. само при профила исках при любими песни на Мартин да сложа in a manner of speaking, ама няма.. Шок уж на мартин, пък на дм... то някои твърдят, че мартин е дм, ама не е Усмивка
The Fein
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2988

Профил WWW
Отговори #4: 16 Октомври 2007

Безобразно е, че единствената ми тема в този форум няма нищо общо с ДМ, ама ви четох, четох... и не избрах нищо.. то какво да се напише за ДМ. На мен са ми за слушане, не за писане..

Според Елвис Костело, да пишеш за музика е толкова глупаво, колкото да танцуваш за архитектура...жалко, че все още не мога да се спра  Усмивка

Each tear that flows down your face
Trickles then picks up the pace
And turns to a river inside
A river that will not subside

I can hear that dreadful overflowing sound
And watching from afar I see a child is drowned
The child inside your heart

johnny
Джуниър
***
Пол: Мъж
Публикации: 71

Профил
Отговори #5: 16 Октомври 2007

Jezebel,
 Само да ти кажа, че "In manner of speaking" не е песен на Мартин Гор! Извиняваи за забележката ама не издържах!

"The tin man says I'm doing fine"
Jezebel
Гост
Отговори #6: 16 Октомври 2007

Jezebel,
 Само да ти кажа, че "In manner of speaking" не е песен на Мартин Гор! Извиняваи за забележката ама не издържах!
Уважаеми, след като целият Counterfeit е от кавъри, логично е да знам, че тази песен не прави изключение Усмивка какво пречи това тя да ми харесва? Не те извинявам - друг път се сдържай моля те.. прекалено студено стана навън, за да проветряваме толкова често  Намигване
Deni
Новинар
****
Пол: Жена
Публикации: 711

Профил WWW
Отговори #7: 16 Октомври 2007

Мили деца, всичко това е много забавно и поучително, ама що не го пренасочите дето му е мястото? Ако пък не му намерите място, направете си тема
"Защо смятам, че песните от солопроектите на Мартин, които не са негови авторски, всъщност са негови, но това не ги прави песни на Депеш Мод, макар аз да мислех, че ги прави".


Та по темата, искам само да отбележа, че случката има доста саркастично развитие.
Първо, за съжаление, приятелката ми от дознанието каза, че бюрото й е заринато от такива жалби, като никоя от тях не е довела до никакъв резултат и са прекратени поради неизвестен извършител. Което мен ме хвърли в тъча - нали при повечето пресъпления извършителя в началото е неизвестен. Как ще стане известен ако никой не го търси  Объркан
Второ - освен абсолютни нагляри, тия телефонни простаци очевидно са и максимално малоумни. Не им хрумва дори да си записват номерата, на които вече са звънили. Поне аз така мисля, защото не виждам друго обяснение на факта, че след първия път, се обаждаха вкъши още два пъти!!!!! Вторият път ме е нямало като са звъняли, ама третият път пак на мене попаднаха. Вярвам, че това ухо дето онзи отсреща го е държал на слушалката, никога повече няма да е същото. Ако не съм му спукала тъпанчето, поне нещо много подобно се е случило.
Ъгхггх, нещастници....................
Последна редакция: 16 Октомври 2007 от Deni

I want to reach my hand into the dark
and feel what reaches back
MAO BOY
Висш Любовник
****
Публикации: 1576

Профил
Отговори #8: 01 Февруари 2008

Аз пък за първи път чувам за такъв телефонен вандализъм и ми е малко трудно да си представя как се развива разговора, след като най-вероятно разговора започва с фразата: "аз съм" или " "позна ли ме?", на което най естественият отговор е: "кой си ти" или "не, не те познах"... в който момент, разговора няма как да продължи в желанат за телефонния бандит посока.

...примерно ако някой ти се обади и ти каже, че е третият ти братовчед Иван - аз не виждам вариант, в който да му кажеш: здрасти иване. и да продължите да си бъбрите за личните му финансови проблеми.

Alice est partie en voyage
La tête dans les nuages
bLue_DreSs
Гратис Любовник
**
Пол: Жена
Публикации: 46

Профил
Отговори #9: 13 Февруари 2008

Няма как да ги хванат..В повечето случаи звънят от карти,които не са на сметка,а с ваучери.И всички знаем,че при закупуването на такива карти никъде не трябва да регистрираш каквито и да е лични данни.
На мен са ми звъняли два пъти..Като първият път не можаха да измислят кой се обажда.бях в Търново(там уча)и ме питаха кой друг роднина,който живее извън Търново може да се обажда хахахаха.А аз всъщност нямам никакви роднини там,така че веднага загрях.А вторият път беше,когато ми казаха,че съм спечелила 200 лева и цветен телевизор от БТК.Тогава ми дадоха точно такъв телефон...вивателски за връзка с офис на БТК..Луда рбаота...
Лошото е наистина,че по-често попадат на върастни хора,които или са наивни или пък недочуват...Няма оправия,ех,ех

Bring your chains,your lips of tragedy and fall into my arms...
маргото
Странен Любовник
*
Пол: Жена
Публикации: 408

Профил
Отговори #10: 28 Февруари 2008

Във връзка с телефонните терористи само ще разкажа за случай с една моя леля. Тя е много мила, много наивна и искрена. Та на нея й се обадил някакъв и я попитал дали няма роднини в Испания, а тя отговорила "О, нямаме в Испания, имаме в Щатите!" ...

Предполагам по този начин се събира доста "полезна" информация за потенциалните жертви.

It’s definitely possible; we probably wouldn't do it, though. M.L.Gore
Страници: [1]
  Печат  
 
Прегледай:  

DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.