аз моите два концерта си ги избирах с идеята за евентуалното ДВД
мисля че ще е или лондон или рим
Depeche Mode, както и повечето групи, обичат да се застраховат когато става въпрос за записване на живо. Затова в последно време избират и записват повече от един концерт, като в последствие събират кадрите в концертно DVD. Това поне беше практиката с последните 2, One Night In Paris (което има кадри от двете вечери в Париж) и - Live In Milan (също две вечери)
Гледайки датите на първо четене (първият кръг) шансове имат Лайпциг, Дюселдорф, Ню Йорк и Лос Анжелис. На второ четене - Цюрих и Лондон през зимата на 2009та.
Така че освен, ако не си купил билети за зимните концерти в Лондон, имаш голям шанс да си се "прецакал", ако само това ти е била причината за избор на локацията.
втори пореден път италия - абсурд.
Тук съм съгласен с МАО, още един добър довод, че няма да е Рим.
винаги по това време вече се е шумяло, къде евентуално ще се снима двд-то.
Защото трябва да се "подслони" екипа, който ще снима концерта и затова вероятно съдейства и местният организатор.
Другият вариант (ако не е един град/концерт) е да се издаде общ филм за турнето, който е малко по-скъп и по-малко вероятен. Понеже има снимачна техника, екип, оператори на повече на брой концерти и се ангажират за по-дълго време, а резултата е един и същ, понеже ще се изкара едно DVD. Тоест, по-евтино и повече сметка би имало да се изкарат 2-3 концерта от различни дестинации на 2-3 DVDта, отколкото едно DVD с общи кадри от 6-7 концерта на 3 континента. Това, че 93та са го направили с няколко концерта от Devotional, не означава, че ще го направят в момента или че в момента им се занимава да издават DVD. По-скоро DVDтата излизат по желание на лейбълите, а групата казва "ок".
СО-ФИ-Я!!! СО-ФИ-Я!!!
Добре де.. мечтая си. Ама само си го представете за секунда!

Да изкараш концерт от държава, която не е известна в световен мащаб с нищо интересно... не мисля, че е ход, който би се одобрил от EMI. В този ред на мисли, Южна Америка, Балканите и Източна Европа леко отпадат.
Лично аз ако не бях българин, щеше да ми е все тая за DVD от София... Че дори и щеше да ми е малко криво, странно и обидно, ако живеех в държава, в която са свирили на всяко турне от началото на 80те до днес.
Не на последно място, съм почти сигурен, че голяма част от феновете продължават да ругаят DM, Mute и EMI, че си стискат кадрите от World Violation Tour, че не си правят труда да съберат материалите от екипа, който е работил с тях и че не им се занимава да изкарат един качествен запис от това турне независимо от петициите и интереса, който имат феновете.