DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
Страници: 1 [2]  Всички
  Печат  
Автор Тема: Концерти в Дюселдорф 26 и 27 февруари 2010  (Прочетена 10609 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
MAO BOY
Висш Любовник
****
Публикации: 1576

Профил
Отговори #15: 02 Март 2010

За първи път откак ходя в чужбина на концерти елемента на туризъм липсваше. Интересуваха ме само двата финални концерта и културната програма се ограничи единствено в пиене на бира в четвъртък вечер в едно ресторантче в центъра на Дюселдорф.

Немската публика отново се показа на много добро ниво и като цяло се представи много добре (пеене и скачане – почти не си спомням път в който да погледна настрани и да видя някой просто да седи и само да гледа без да пее). Многото балони на POT и табелите с надпис DM Come Back, с които се покри цялата зала на Personal Jesus на последния концерт бяха невероятна гледка. Концертите бяха доста интернационални и този прекрасен огромен стадион (който освен всичко друго беше и с отопление на покрива) беше перфектната арена за край на турнето.

И двата концерта бяха много добри, като вторият беше по-специалния заради заряда на последен концерт, който носеше и заради прекрасната сет листа, която бяха избрали за него. One Caress, Somebody и Photographic бяха супер и аз изобщо не съжалявам, че изпяха последните две още веднъж освен в Royal Albert Hall. Тези 2 песни просто трябва да се чуят на живо. Изпълнението на Somebody просто няма как да бъде описано - думите нежна, чувствена, любовна - просто не дават точното описание за песента и начина по който беше изпята от Мартин, а на Photographic настана пълен хаос Усмивка.

Припевът на публиката на home и на двете вечери остана да звучи много дълго като Peter добави интерестен акомпанимент, след като дейв го забърза. въпросното о-о-о-о-о-о-ооооо▲, о-о-о-о-о-о-ооооо▼ беше и основният мотив. който публиката подхващаше преди анкора и след края на втория концерт, за момент дори изглеждаше, че след PJ ще има 1 песен продължение, защото светлините се забавиха, а и Флеч не си прибра банана Усмивка.

Беше страхотно за още 2 последни пъти на това турне да черпиш от енергията, която предава групата и както се изрази валери преди 2-ият концерт наистина хората се хранят от емоциите, излъчването и музиката на дм. Когато групата е в настроение и публиката пее с пълно гърло, тогава винаги света е едно хубаво място и всичко се превръща в хармония.

За мен беше интересно, че на 1-ия концерт Stripped не ме изкефи много, докато на втория пък много ме зарадва. Също така на това турне никога не съм изпитвал по-голямо удоволствие на IYR и IFY – на втората дата на IFY Дейв направо полудя, беше навсякъде и сякаш живееше в песента в момента(не знам как по-добре да го обясня).

Искаше ми се втората вечер да чуя Come Back, но и Miles Away наистина звучеше много, много добре.

Дейв говореше повече от обикновено, като някои неща не разбрах заради невъобразимия шум, който вдигаше публиката, едно от нещата, които дейв каза беше:
You are the greatest fans in the world, като ставаше въпрос не конкретно за немските фенове, а за феновете на групата изобщо.

Освен това имаше много thank you като преди PJ обръщайки се към Мартин каза:
It’s been fucking 30 years…и нещо от рода на he’s a little bit shy. Спомням си, че и благодаря-то към публиката беше доста интересно,  в момента не мога да го възпроизведа точно, но беше нещо от рода: благодарим Ви много, всъщност никога няма да разберете, колко много Ви благодарим...нещо такова. Благодарности получиха и джонатан кеслер, даниел милър, екипа и т.н.

И на мен ми се стори, че умората се чувстваше, но пък пак казавам сякаш се чувстваше само...по движението на дейв по никакъв начин не личеше, че има умора, просто имаха уморен вид – все пак това са над 100 дати за по-малко от година. На 2-3 песни ми се стори, че дейв имаше проблеми с гласа си, но дотолкова бях погълнат от изпълненията и емоцията, че не съм забелязал, че наистина е било тежко положението с гласа му, както се чу след края на втория концерт.

На финала Дейв извика и Нитцер Ебб да излязат на сцената, което  беше голям жест към подгряващата група. Под бурните овации на публиката групата отново благодари, чу се отново See you next time! и Дейв, Мартин, Крис и Питър напуснаха сцената и така дойде и края на последния концерт и с него и на турнето.

Излязох и двете вечери от стадиона доволен и превъзбуден и със странното съвсем осъзнато усещане, че това е края на още едно турне и до другото сигурно ще минат поне три или дори четири години.

Беше гот да се видим с толкова познати от форума и от други концерти и съм сигурен, че всеки който е присъствал на концерти от това турне, макар и след многото отложени или отменени дати е намерил това, което е търсил или поне си е прекарал супер. не са много групите, които имат толкова силно сценично присъствие, а когато тази група ти е любимата - тогава чувството просто да си там е велико.
Последна редакция: 02 Март 2010 от MAO BOY

Alice est partie en voyage
La tête dans les nuages
did
Опасен
*
Пол: Жена
Публикации: 204

Профил
Отговори #16: 02 Март 2010

Mao Boy неволно предаде и моите емоции в голяма степен, беше си истинско удоволствие да изчета този репортаж.
За мен целия февруари премина в някаква мъгла, покрай напъните, в крайна сметка успешни, да си осигуря билет за 27 през ибей.  Пътуването до Дюселдорф и назад си е една друга одисея, която още не мога да повярвам, че преживях и успях да се придвижа от едната до другата точка - няма такова пътуване; когато пратих съобщение на maya_v, че съм заседнала в Париж, тя по това време вече се отправяше към стадиона, а аз се надявах да се метна на следващия полет до Дюселдорф и се тресях от нерви.  В крайна сметка, в 8:45 p.m. се класирах пред сцената, след като бях на крак от 4 ч. сутринта.  Естествено, по това време на денонощието, дори и с FOS билет, няма как да имаш добра видимост, но пред надвисналата перспектива изобщо да не сколасам да се появя навреме, си бях откровено щастлива.  Та си казах, не ми трябват снимки и клипове, тук съм, ще слушам и ще си припявам.  Кофтито беше, че в периферията бях сред една такава аудитория, която не че не знаеше за какво е там, но някак емоцията беше, как да кажа, размита и леко се зачудих, какво правят тия хора във FOS, като седящите ревяха в пъти повече ... Освен това, колкото и далеч да бях от сцената, някак ми се стори, че и людете връз нея не бяха в top form. 
Та лудостта ме споходи втората вечер, за мен си е непознат experience да чакам от 4 следобяд сред тълпа от напълно откачени фенове  Усмивка, сред която колкото не се вписвам, толкова се и вписвам.  Ако някой от обичайното ми обкръжение ме беше видял как търча след отварянето на вратите, ха ... Пак за пръв път се озовах на една много прилична втора позиция до catwalk-a, борба си беше, но този път бях толкова нахъсена, че просто нищо не можеше да ме разконцентрира и да отстъпя и на сантиметри от нея  Усмивка.  Оттам-нататък, всичко беше pure joy, от NE, които все повече харесвам,  до последните thank yous.  На място не повярвах на собствените си възприятия, че Дейв се поразрева на NLMDA, но впоследствие подозренията ми бяха потвърдени.  Да не говорим за thirty fucking years, тази мила случка ме докара до пълно умиление  Плачещ
Вече се бях примирила, че Париж са последните ми концерти.  Дюс ми дойде толкова изневиделица и съм абсолютно и невероятно щастлива, че ми се случи, някак кръгът се затвори. 
Тресе ми се ръчицата, но то е обяснимо
http://www.youtube.com/user/dmdid#p/a/u/0/dx89gT_bNo0

still my broken wings you choose to mend
yoyomi
Някой
*
Пол: Жена
Публикации: 10

Профил
Отговори #17: 04 Март 2010

Благодаря на прочувствените репортажи от мястото на историческото събитие! Клиповете ви са много ценни, благодаря!


I'm hanging on your words
living on your breath
feeling with your skin
Will I always be here
blagyto
Новороден
*
Пол: Жена
Публикации: 2

Профил
Отговори #18: 05 Март 2010

Благодаря и аз за клипчетата, да си призная се разчувствах отново.
След преживяното на 27.06.2009 в Париж доста време не можех да се осъзная къде се намирам...мислех да повторя през януари пак в Париж, но за съжаление не успях. Тъжен.
Завиждам ви на всички, които сте успяли да се докоснете до тази невероянта и незабравима емоция наречена Депеш!
Уникални!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Чакам с нетърпение следващото турне, да ги видим в Бг.
maya_v
Крал
**
Пол: Жена
Публикации: 990

Профил
Отговори #19: 13 Март 2010

Ето и моите впечатления от двата концерта, на които присъствах в Дюселдорф след като ми трябваха две седмици да се съвзема и подредя доколкото ми е възможно мислите и емоциите си от преживяното там.

Пристигнах в Дюселдорф в петък на обяд с едни приятели от гръцкия фен клуб, защото полетът ми беше през Атина, та с тях се срещнахме в самолета и от там се започна. Минахме през хотела да си оставим багажа и се паркирахме пред Esprit arena към 16,00 ч. Заваля доста силно и беше неприятно, че не можах да седна на земята и да събера сили за после, но противно на лошото време компанията беше много забавна, така не се бях смяла от доста време насам и часовете минаха бързо и приятно преди да отворят вратите и да започне голямото тичане. Проверяващите на входа конфискуваха бутилките с минерална вода, което за пръв път ми се случи. Например в Мадрид взимаха само капачките. Трябваше да се заобиколи половината стадион, за да се влезе и се настанихме в края на кетуолка малко встрани точно срещу Дейв. Конкуренцията за места беше много голяма и зад мен се лепнаха трима двуметрови белгийци, които за малко да ме смажат, а и единият си беше поставил за цел да ми извади бъбреците. Разменихме си разни реплики и в последствие страстите се поукротиха. Nitzer Ebb определено ми харесаха за разлика от Конвеншъна през юни в Берлин, но умирах за глътка вода, а беше мисия невъзможна да отида да търся в тази блъсканица и реших, че ще издържа. Депеш същата вечер ми се сториха много уморени, особено Дейв, също така имаше и проблеми с гласа, а и може би защото и аз не се чувствах добре емоцията не беше толкова силна, както на други ДМ концерти, на които съм присъствала. Зарадвах се, че чух Insight, въпреки че се надявах на Freelove, а изпълнението на Home отново беше един от най-силните моменти за мен онази вечер. По време на биса след като Мартин излезе и изпълни Dressed In Black ми прилоша и усещах как ако не седна веднага ще припадна и почти се свлякох на земята, където изкарах останала част от биса. Беше страшно задушно и организмът ми се беше дехидратирал. Около мен никой нямаше вода, дори охраната, но хората много загрижени ми предлагаха дъвки. След края на концерта като излязох навън се съвзех малко и отидохме в центъра да хапнем и пийнем винце за подсилване.  Очиврът Искахме да отидем на афтъра, но нямахме сили и се прибрахме да съберем сили за следващия ден...

В събота на обяд излязохме на кафе и разходка и съвсем случайно минахме покрай хотела, където бяха отседнали Депеш. Помислих си че има някакво събитие и затова са се събрали толкова хора на едно място, но като видях отличителните знаци на феновете (сигурно имаше повече от 50 човека) веднага разбрах какви са и какво чакат на пусия като папараци с фотоапарати в ръце. След тази краткотрайна разходка една част от компанията се отправихме към стадиона и се наредихме на опашката към 14,00 ч., където видях приятели от форума. Ники, благодаря ти, че ме почерпи със специалния концентриран "студен чай", добре ми се отрази.  Усмивка Вторият ден определено имахме късмет с времето, защото беше много хубаво, грееше слънце и през цялото време седяхме и събирахме сили за вечерта. Благодарности и на Льони, че ме предупреди да си купя малка кутийка със сокче, това поне разрешаваха да се вкарва вътре. Когато отвориха вратите отново се втурнахме към сцената и този път се класирахме доста по-напред. Бях 5 ред срещу Мартин, пред мен за щастие нямаше високи хора, може би защото бяха французи и испанци. Чакането преди да излязат Nitzer Ebb беше приятно, имаше и опити за мексиканска вълна, но неуспешни. Преоткрих за себе си Nitzer Ebb онази вечер и много се забавлявах по време на подгряването им. Много ми хареса импровизацията, която наприваха на парчето Payroll от новия им албум. Дъглас (вокалът на NE) покани на сцената Jezz, човека, който настройва на Марто китарите и заедно изпълниха песента. Всички около мен пееха и танцуваха и вече бяхме готови за появата на Депеш на сцената. Този път момчетата бяха в страхотно настроение, не мога да опиша това, което се случи онази вечер в Дюселдорф, само ще кажа, че този концерт беше най-добрият, на който съм била на това турне.
Скачах, пях и не усещах никаква умора, бях погълната от Депеш магията осъзнавайки, че може би (искрено се надявам да не е така) ги виждам за последен път, имайки предвид витаещите неприятни слухове. Сбъдна ми се още една мечта на това турне, Somebody...Честно казано имам бели петна в паметта от изпълнението, това беше много личен момент, плаках като малко дете и бях истински щастлива, че това ми се случва! Изпълнението на Photographic взриви публиката и всички полудяха. Няма да забравя никога гледката, когато се обърнах с гръб към сцената и погледнах това море от табели DM - Come Back, после прегръдките на сцената, благодарностите и цялата тази позитивна енергия и любов, която витаеше във въздуха. След като слязоха от сцената публиката продължи да пее, а сцената оставаше все така обвита в тъмнина, имах чувството че ще излязат отново и ще изпълнят Waiting For The Night, но след известно време запалиха светлините и всичко свърши. Бях щастлива, но и празна от емоции след това, което изживях по време на този концерт. После отидохме да хапнем и имахме енергия за танци и уважихме афтър партито в Stahlwerk. Клубът беше прекрасен, две зали, едната от които огромна и стилно декорирана, а и музикалният подбор беше страхотен.

Поздрави на всички съфорумци, с които се видяхме в Дюселдорф! "See you next time! "  Одобрение 


* dave duss.JPG (103.93 KB, 800x600 - видяно 498 пъти.)

* hands duss.JPG (121.97 KB, 800x600 - видяно 478 пъти.)

* martin home.JPG (107.61 KB, 800x600 - видяно 488 пъти.)

* pj duss.JPG (115.47 KB, 800x600 - видяно 491 пъти.)

* come back duss.JPG (112.12 KB, 800x600 - видяно 502 пъти.)
Последна редакция: 13 Март 2010 от maya_v

Let me hear you
Make decisions
Without your television
Let me hear you speaking
Just for me

Let me see you
Stripped down to the bone...
Страници: 1 [2]  Всички
  Печат  
 
Прегледай:  

DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.