Вече се сдобих с тестов билет, за да проверя процедурата!
От румънска страна ми предложиха вариант да купим електронни билети през
www.easytickets.roТова е чудесен вариант по две причини:
1. Не се налага да прехвърляте пари първо на мен и после аз на тях
2. Няма да има никакви такси за доставка, тъй като получавате електронен билет, който може да бъде разпечатан в дома, офиса или въобще където имате принтер под ръка.
Цената, която платих преди малко бе
23 лв. без някакви стотинки. Искам да предупредя, че в момента
www.eventim.ro не продава билети за шоуто, не знам дали наистина може да се счита за разпродадено, тъй като реално преди малко си купих билет,
но ви съветвам да побързате.
Плащането става с Visa Electron, Visa, Mastercard и Pay Pal. Обяснявам процедурата подробно, тъй като сайта е само на румънски:
Важно! Ако нямате навършени 18 години, изрично трябва да ме предупредите, преди да закупите билет, за да обясня каква декларация трябва да имате попълнена от двамата родители и заверена в консулството!!!
1. на сайта easyticket.ro натискате Artisti, тук присъстват само
Hurts 
2. След като натиснете името на групата, после
detail, ще видите цената и прочие подробности, натискате
cumpara3. Зарежда екран с три полета: В първото въвеждате имейла си, на който ще получите код за регистрация. След като напишете имейла си, слагате отметка на:
Nu, asta e prima mea vizita 4. Проверявате си мейла, за кода който при мен пристигна веднага, него поставяте в най-горното поле. Попълвате полетата надолу с вашите данни - Име, презиме, като на телефон слагате този 0754548232. (не приема други освен румънски телефони, затова слагаме всички този на един познат в Букурещ, който съм предупредил ако се обадят случайно да знае), след това добавяте вашият адрес и град.
5. На следващия екран виждате и цената, която ще ви изтеглят от картата, проверявате данните за фактурата, които на практика написахме преди малко, като само ще ви иска и пощенски код, слагате си вашия пощенски код и натискате отдолу на
Pasul Urmator.
6. Въвеждате данните на банковата си карта и сте готови.
7. Получавате на мейла си две потвърждения от GECAD ePayment Services
8. Накрая получавате и електронния си билет от easyticket.ro във формат PDF. Можете да го дръпнете и отпечатате навсякъде.
Макар да изглежда дълга и сложна процедурата, не отнема общо повече от 5 минути. Ако някой има проблем да не се колебае да ми пише тук или лично съобщение.
Организирах и транспорта Русе - Букурещ - Русе, цената остава 30 лв. за двете посоки на човек (ако се съберем поне 8 души). Буса ще ни вземе от Русе и ще ни изчака пред заведението, така че ще можете да си оставите някакъв багаж вътре при шофьора, след като приключи концерта потегляме за България, това означава, че ако някой иска да остане на афтърпарти или до сутринта, ще си търси друг транспорт за връщане!