Един позакъснял репортаж от мястото на събитието и от мен. В Румъния концертите са винаги в двете крайности - със супер слаба или супер силна посещаемост, като нямам идея какво обуславя това. Този път още с пристигането си пред Фратели Студиос видях, че събитието ще е много добре посетено. Цялата ни групичка успя да си пробие път доста напред в тълпата. Клубът бе голям и с чудесни условия за концертни изпълнения - висок таван, достатъчно място за публиката, висока сцена и добро озвучение. Преди Hurts на сцената излезе диджей, което малко ме уплаши, защото съм слушал Abba, като подгряване за De/Vision точно от румънски диджей, но в случая музиката беше много адекватна и лично аз се изкефих и истински загрях за шоуто.

Дуото излиза с трима гост-музиканти на сцената - барабани, кийборд и оперен певец /беквокали/. Последният от изброените намирам за леко безполезен товар. Тео показа, че има глас и сценично поведение, което докара до истерия фенките на групата.

Адам бе леко статичен, с каменно изражение зад синтезатора, но може би това е имиджа, който се опитва да наложи в сценичното си поведение. Разбесня се единствено на Evelyn, когато с китара в ръка щуря по цялата сцена, ще можете да видите това на видеото от концерта.

Кратичък сетлист, което няма как да се промени поне до излизането на втория албум на групата. На практика изпяха всичко без песента си посветена на Коледа. Като цяло ми харесаха на живо - перфектни инструментали и вокали, добро сценично поведение. Дали ще повторя обаче техен концерт зависи от това, в каква посока ще поемат в следващите си записи.
Ето и клипчето, което заснех на песента
Evelyn, която ми е и любима
http://www.youtube.com/v/gF82Brcgfco?fs=1&hl=en_US