ще разделя поста на две, понеже в един не мога да се вместя:
екскурзията беше перфектно организирана. хотелите - съвсем прилични и чисти, а този в Загреб - истинска насладата за ребрата ми и не само (не случайно се казва "Ребро"

). Директно влиза в най-хубавите хотели, в които някога съм отсядал – всичко в него беше измислено и функционално, та чак до него имаше магазин, пекарна, кафе, стоянка на таксита. абе, впечатли ме много!!!
след всеки концерт Делта буса ни чакаше пред поляната / стадиона / залата и почти като самата група ни прибираше - кеф! специални благодарности и на шофьора, който не измрънка за нищо и се съобразяваше за абсолютно всичко - симпатяга - най-добрият шофьор!
в най-идеалният случай би било перфектно да имаме и ден за плаж на Балатон и вечер в някоя избичка с Токайско винце в китните селца до езерото - но програмата на концертите не го позволи този път

и компенсирахме с водчица за здравето на Валери, минавайки покрай него.
сега и за самите концерти: колкото и невероятно да е, след раздаването на Дейв на концерта в София, той даде същата енергия на публиката във всеки един от трите града.
хората, които стъпват за първи път на концерт на ДМ на това турне ще бъдат омагьосани от видяното.
дори и всички прожекции да ги нямаше, както и светлинните ефекти – дейв би ги компенсирал с присъствието си на сцената.
предполагам всеки има различно мнение за концертите, в зависимост от мястото, на което е бил. в Белград бях между мартин и дейв, в будапеща на върха на кетуока (Valery's playground)

, а в Загреб на трибуни и мнението ми е следното:
белградската публика можеше да се раздаде повече с оглед, че им е първи концерт и макар отпред да беше добре - специалната тръпка в публиката, аз поне не я усетих. на опашката бяхме предимно чужденци - местните фенове се изръсиха чак в часовете след 3.
на концерта в Белград имаха проблеми, първоначално с баса, после и не само с него и се наложи на два пъти да почнат BOAG отначало и Дейв даде абсолютно всичко, че и малко повече, за да се забрави това бързо-бързо.
освен красивите гледки към дунав и сава от крепостта, от белград ще запомня как на връщане към хотела една кола се вряза в трамвая ни.
съжалявам, че така и не опитах тия ми ти плескавици, дюлова ракия и всички специалитети в ресторанта.
публиката в Будапеща беше най-добра от трите концерта (от моята гледна точка). включването на публиката на Home стана по-добре дори от София и оооо-оо-о го оставиха да продължи най-дълго, а и припяването на края на JCGE стана много готино.
унгарците винаги са били стабилна публика и имат доста сериозен аванс пред близките нам страни откъм концерти на ДМ и с оглед на географското си положение - Будапеща събира по-голяма мултинационална публика, в сравнение с другите 2 дестинации от тура. това е и единственото място, на което съм бил на концерт на ДМ, където сцената е разположена срещу централната трибуна (което не смятам, че е плюс, но пък стадиона наистина е огромен и трудно би се напълнил, ако не беше такава конфигурацията. не случайно старото му име беше NEP - т.е. голям).
стана ми интересно, че в деня на концерта ФОС билетите се продаваха с 10-ина евро по-евтино, отколкото по време на онлайн продажбата на билети. нямам представа дали същото е важало за билетите от другите категории.
за отбелязване е, че за първи път от 20-ина години в будапеща не валя дъжд на концерт на депеш мод.