DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
Страници: 1 2 3 [4]
  Печат  
Автор Тема: Пътуване за концертите Белград / Будапеща / Загреб  (Прочетена 23800 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
did
Опасен
*
Пол: Жена
Публикации: 204

Профил
Отговори #45: 25 Май 2013

Така, всички индикации сочат, че легендарната вече група се е прибрала по живо, по здраво, друг е въпросът в какво ментално състояние  Намигване.  Ние тук ви следихме изкъсо, знаем, че сте се представили подобаващо, сега, като се окопитите, да ни разкажете по нещичко, колкото повече, толкова повече  Усмивка

still my broken wings you choose to mend
yoyomi
Някой
*
Пол: Жена
Публикации: 10

Профил
Отговори #46: 26 Май 2013

Благодаря на организаторите за идеята за тура и осъществяването му!  Одобрение За мен беше удоволствие да съм част от групата. Да си пожелаем още споделени преживявания в тоя дух! 

I'm hanging on your words
living on your breath
feeling with your skin
Will I always be here
MAO BOY
Висш Любовник
****
Публикации: 1576

Профил
Отговори #47: 28 Май 2013

ще разделя поста на две, понеже в един не мога да се вместя:

екскурзията беше перфектно организирана. хотелите - съвсем прилични и чисти, а този в Загреб - истинска насладата за ребрата ми и не само (не случайно се казва "Ребро" Усмивка). Директно влиза в най-хубавите хотели, в които някога съм отсядал – всичко в него беше измислено и функционално, та чак до него имаше магазин, пекарна, кафе, стоянка на таксита. абе, впечатли ме много!!!

след всеки концерт Делта буса ни чакаше пред поляната / стадиона / залата и почти като самата група ни прибираше - кеф! специални благодарности и на шофьора, който не измрънка за нищо и се съобразяваше за абсолютно всичко - симпатяга - най-добрият шофьор!

в най-идеалният случай би било перфектно да имаме и ден за плаж на Балатон и вечер в някоя избичка с Токайско винце в китните селца до езерото - но програмата на концертите не го позволи този път Усмивка и компенсирахме с водчица за здравето на Валери, минавайки покрай него.

сега и за самите концерти: колкото и невероятно да е, след раздаването на Дейв на концерта в София, той даде същата енергия на публиката във всеки един от трите града.

хората, които стъпват за първи път на концерт на ДМ на това турне ще бъдат омагьосани от видяното.

дори и всички прожекции да ги нямаше, както и светлинните ефекти – дейв би ги компенсирал с присъствието си на сцената.

предполагам всеки има различно мнение за концертите, в зависимост от мястото, на което е бил. в Белград бях между мартин и дейв, в будапеща на върха на кетуока (Valery's playground) Усмивка, а в Загреб на трибуни и мнението ми е следното:
 
белградската публика можеше да се раздаде повече с оглед, че им е първи концерт и макар отпред да беше добре - специалната тръпка в публиката, аз поне не я усетих. на опашката бяхме предимно чужденци - местните фенове се изръсиха чак в часовете след 3.

на концерта в Белград имаха проблеми, първоначално с баса, после и не само с него и се наложи на два пъти да почнат BOAG отначало и Дейв даде абсолютно всичко, че и малко повече, за да се забрави това бързо-бързо.

освен красивите гледки към дунав и сава от крепостта, от белград ще запомня как на връщане към хотела една кола се вряза в трамвая ни.

съжалявам, че така и не опитах тия ми ти плескавици, дюлова ракия и всички специалитети в ресторанта.

публиката в Будапеща беше най-добра от трите концерта (от моята гледна точка). включването на публиката на Home стана по-добре дори от София и оооо-оо-о го оставиха да продължи най-дълго, а и припяването на края на JCGE стана много готино.

унгарците винаги са били стабилна публика и имат доста сериозен аванс пред близките нам страни откъм концерти на ДМ и с оглед на географското си положение - Будапеща събира по-голяма мултинационална публика, в сравнение с другите 2 дестинации от тура. това е и единственото място, на което съм бил на концерт на ДМ, където сцената е разположена срещу централната трибуна (което не смятам, че е плюс, но пък стадиона наистина е огромен и трудно би се напълнил, ако не беше такава конфигурацията. не случайно старото му име беше NEP - т.е. голям).

стана ми интересно, че в деня на концерта ФОС билетите се продаваха с 10-ина евро по-евтино, отколкото по време на онлайн продажбата на билети. нямам представа дали същото е важало за билетите от другите категории.

за отбелязване е, че за първи път от 20-ина години в будапеща не валя дъжд на концерт на депеш мод.
Последна редакция: 28 Май 2013 от MAO BOY

Alice est partie en voyage
La tête dans les nuages
MAO BOY
Висш Любовник
****
Публикации: 1576

Профил
Отговори #48: 28 Май 2013

публиката в Загреб независимо, че беше охулена от хърватска медия се справи прилично. да наистина, че избухването дойде на ETS и PJ, но като цяло не заслужаваха мъмрене хърватите. специално гледах хората около мен (седящите – т.е. по пасивните), всички се радваха и танцуваха, което ми хареса, а и те най-топло приеха подгряващата група, която се надявам да не гледам повече. с нетърпение очаквах края на всяко от трите техни подгрявания (ФОКС така ми липсваха с техния кратичък осемдесетарски поп сет Усмивка. за порицание са само, защото не бяха успяли да си продадат залата, която колкото и да е голяма, няма повече от 23 000 места, а в сектора срещу сцената имаше не малко свободни.

Дейв беше доста ласкав към публиката и в Белград и в Будапеща, като и на двете места лепна етикет „the best“, което по принцип не е привично, затова бяхме и толкова учудени 2006 на подобно ласквателство в София.

самият сет-лист си го бива като със Soothe my soul (официално изтривам всичко писано от мен в негативен план за нея) идва полудяването - парчето е бум-бум и заедно със следващите го APTIUT и QOT вкарва концерта в много диво темпо и емоция. всъщност няма песен от сетлиста, която да не ми хареса или да намирам за слаба или не на място. дори Secret to the end, която се цитира като слабо място по форумите звучи перфектно (само така и не мога да хвана кога в припева се пее should, could или would - дали пък всеки път не го пеят по различен начин, защото и Мартин се намесва на припева и става каша, къде, кой - коя от трите думички пее).

дано скоро Дейв почне да ротира някое от неговите парчета и новата песен да не е ST / RN. всъщност досега се въртят само OWILM и Higher Love (броя от Тел Авив насам), като първата ако не се лъжа я изпяха само на 2 от 8-те концерта от началото на тура, а за момента When The Body Speaks и Home (другите 2 песни на Мартин) не са се сменяли. Лично моето мнение е че сигурно са много доволни от баланса... и понеже ми се струва, че Home ще си остане статична до края на стадионният кръг, време е и WTBS да се завърти.

връщам се към визуализациите – за мен най-силната и най-въздействаща е прожекцията към Should Be Higher. на това турне ми направи специално впечатление и осветлението с падащите 3 панела с прожектори, на които ако не се лъжа има и 3ма човека, които ги управляват.

ако имаше някакъв недостатък цялото пътуване - то беше, че мина като много кратък миг, както и самите концерти.

едно уточнение относно защо не ядохте пица от спечеления от мен бас. оказа се, обаче, че при проверка на текста на QOT уж спечеленият бас изведнъж стана загубен - пее се what goes on in our minds, а не THEIR minds, което щеше да сервира вкусна пеперони... странно, че и арбитрите бяха на моето мнение без да им бъдат казани двата варианта на спора.

това е от мен
Последна редакция: 28 Май 2013 от MAO BOY

Alice est partie en voyage
La tête dans les nuages
kirilart
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2405

Профил WWW
Отговори #49: 28 Май 2013

Пътешествието се получи много яко - благодаря на съдбата, че не ни подложи на тежки изпитания в тези 6 дни прекарани заедно. Доста време ще ми трябва да подредя всички детайли от последната седмица в една цяла картина, не случайно повечето от групата, с които разговарях имаха усещането, че са минали няколко седмици от заминаването ни - живяхме на пълни обороти. Усмивка
Концертите отговориха напълно на очакванията ми - Будапеща с най-силна публика, Белград се запалиха чак във втората половина на сетлиста, но пък мощно, а в Загреб имах усещането, че сме на някакъв частен концерт с малката сцена и загражденията на по-малко от метър от кетуолка. Като минус мога да отбележа, липсата на смени в сетлиста - очаквах да чуя повече песни на Мартин.
Единствено в Будапеща имаше местни фенове, чакащи от по-рано, на другите две дати бяхме само сборна формация от различни европейски страни и Канада. Въпреки тази европейска конкуренция на опашката, БГ агитката винаги заемаше цялото чело на кетуолка и обираше всички "reach out, touch Dave".
Зъл
Съгласен съм с Мао, за Should Be Higher като най-силна комбинация от визия и звук, пасващи си идеално. Мога да отлича също и Halo, но като цяло визията течаща на лед стените, не ме впечатли особено. Твърде много се набляга на живите кадри от самия концерт и баланса ми се губеше. Ето моето клипче от Should Be Higher в Белград:

Depeche Mode Should Be Higher @ Usce Park Belgrade
<a href="http://www.youtube.com/v/5b3QlOa6ri0?version=3&amp;amp;hl=en_US" target="_blank">http://www.youtube.com/v/5b3QlOa6ri0?version=3&amp;amp;hl=en_US</a>

Към емоцията от трите концертни дати, мога да добавя и двата рождени дни, които изпразнувахме в автобуса. Благодарности и от мое име на шофьора, който се справи перфектно със задачата си и стоически издържа постоянното облъчване с ДМ. На следващия тур да е жив и здрав, ще го водим на концерт.
 Ухилен
Ако съм бил прекалено строг с някого по време на пътешествието, нека знае, че не е било поради лоши чувства, а с чисто организаторска цел. Трудно е да водиш група от 24 индивидуалисти, но като цяло мисля нямаше големи драми тъй характерни за организираните екскурзии.

В заключение: каквото и да напиша, няма да се доближи и минимално до удоволствието, което ми достави този трип и 144 часовия купон ми се стори твърде недостатъчен, съжалявам че не можахме да си кажем довиждане в София, но трябваше да опитаме "mission imposible" с полета на Валери. Гледам си снимките и връщам спомените, един по един. Ето я групата ни пред Delta Bus-а.
See you next time!



* delta_group.jpg (161.15 KB, 420x315 - видяно 471 пъти.)
did
Опасен
*
Пол: Жена
Публикации: 204

Профил
Отговори #50: 28 Май 2013

Ники, Кире, благодаря за репортажите.  Много ви се радвах на снимките по разните преси, ми бяхте навсякъде бе  Усмивка  Даже май не се сетих да завиждам.


хората, които стъпват за първи път на концерт на ДМ на това турне ще бъдат омагьосани от видяното.


Определено.  Вече се пръкнаха нови фенове  Намигване

Не мога да повярвам какво се случва - този път не правят и една погрешна стъпка - още от промо фазата, всичко се получава перфектно.  И за мен това беше най-краткият концерт, дори  Прешъс не успя да потуши възторга ми. 

Кире, благодаря за клипчето, направо се почувствах лично поздравена  Одобрение

still my broken wings you choose to mend
Пях-сДепеш!Честно!
Смутител
***
Пол: Мъж
Публикации: 279

Профил
Отговори #51: 31 Май 2013

Ако съм бил прекалено строг с някого по време на пътешествието, нека знае, че не е било поради лоши чувства
Вече звучиш като професионален ММА боец! Но аз ти прощавам шутовете в бъбреците. Сега когато от лицето ми изчезнаха очертанията на токата на колана ти си давам сметка, че прекалената ти строгост наистина не е била поради лоши чувства Усмивка

freelove for everyone
kirilart
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2405

Профил WWW
Отговори #52: 31 Май 2013

Някой ден ще ми благодариш, за това че ти помогнах да станеш отговорен човек. Спомням си деня, в който те открих пред Арена Загреб в окаяно състояние. Той боят изгражда, не е да разгражда!
 Зъл
Страници: 1 2 3 [4]
  Печат  
 
Прегледай:  

DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.