lady_evil
Кукла
|
Отговори #120: 09 Юни 2006 |
|
За мен пък Тери Пратчет е най-добрият писател,въпреки че го открих малко късничко. Всичките му книги, не само поредицата от "Света на Диска", ми доставят удоволствие, разсмиват ме и ме карат да се замисля над нещата.
|
"...той подскачаше,сякаш чуваше музика и танцуваше в ритъм, който отекваше само в главата му. А лунната светлина за миг озари лицето му и то беше като череп на ангел..."
|
|
|
Nick at Night
Гост
|
Отговори #121: 10 Юни 2006 |
|
Когато съм безгрижен/ако това е възможно/,обичам да се потапям в разказите на О'Хенри.
|
|
Последна редакция: 10 Юни 2006 от Nick at Night
|
|
|
|
loosemyself
|
Отговори #122: 04 Юли 2006 |
|
в своето безгрижие обикновено се зачитам в Труман Капоти 
|
[:There's a devil lying by my side:]
|
|
|
MAO BOY
|
Отговори #123: 04 Юли 2006 |
|
когато съм безгрижен обикновено чета П.Г. Удхаус.
|
Alice est partie en voyage La tête dans les nuages
|
|
|
Independent
|
Отговори #124: 04 Юли 2006 |
|
нещо ново на П.Г.Удхаус да е излизало наскоро? нещо зарязах четенето последните 2 месеца четивата, за съжаление са от др. естество  ще се радвам на някоя препоръка!!! 
|
|
|
|
MAO BOY
|
Отговори #125: 04 Юли 2006 |
|
аз поне не съм си купувал нищо, ноо имам поне20 от старите, като определено историите за Джийвс и Устър са над всичко друго. сещам се за: Пълен напред Джийвс Радост в утринта Бъди Българин Джийвс(странен превод) Законърт на Устър Ах, този Джийвс Горе главата Джийвс Стреихнин в супата
мисля, че имаше някакво издателство дето беше издало всичко в нялколко томчета, дали не беше две.
|
Alice est partie en voyage La tête dans les nuages
|
|
|
volska
Джуниър

|
Отговори #126: 04 Юли 2006 |
|
Когато съм безгрижна обичам да зачитам Тери Прачет особено много "Господари и Господарки" и изключително веселяшката готварска книга на леля Ог  . Днес пък за разходка в парка търсех нещо приятно и хванах позабравения любим Кърт Вонегът "Фарс или никога повече самота"!!!
|
|
|
|
Lu
|
Отговори #127: 04 Юли 2006 |
|
когато съм безгрижен обикновено чета П.Г. Удхаус.
Наистина едва ли има по-приятно нещо от Удхаус когато искаш да релаксираш с книга в ръка. За мен Джийвс е много готин, невъзмутим английски тип, който винаги искрено ме развеселява.  За приятни моменти с книга в ръка винаги ще се връщам към О'Хенри и към една ценна за мен книга на О. Уайлд "Портретът на Дориан Грей".
|
I saw something in your eyes I wanted it for myself
|
|
|
BlackCelebration
Възбуден

|
Отговори #128: 21 Юли 2006 |
|
1984 на Оруел... и се обръщам постоянно, оглеждайки се за някой който ме следи... будя се нощем и се взирам в мрака, очаквайки Полицията на мисълта...  Мислех,, че българския превод е супер зле, защото е в соц времена издадена, но да ви кажа - добър е  Dystopia Rules
|
We have lingered in the chambers of the sea By sea-girls wreathed with seaweed red and brown Till human voices wake us, and we drown.
|
|
|
RizaaR
Странен Любовник
|
Отговори #129: 21 Юли 2006 |
|
"Сидхарта" на Херман Хессе - велика книга!
Ето и някои други от любимите ми книги:
'Дневникът на един маг' , П.Коелю 'Шогун' , Дж.Клавел 'Младите лъвове' , Ъ.Шоу 'То' , Ст. Кинг
А последно четох 'О Захир' на Коелю.Мился си ,че има нужда от почивка Паоло -сякаш се е поуморил,но книгата все пак е добра.
|
o Y +Devil inside, seeking for light+
|
|
|
SoFaD
Ултрас
|
Отговори #130: 26 Юли 2006 |
|
захвърлям учебниците вече, и хващам някое хубаво четиво, но първо мисля да си довърша The mysterious flame of queen Loana на У.Еко. някой беше споменал, че я чака да излезе от превод, само ще спомена, че ако бях италианка, много щях да й се радвам, и човек както винаги може да научи много неща от Еко, но леко е прекалил на тема "книги, списания и вестници" от неговото детство... все пак съм сравнително в началото, но като гледам илюстрациите напред в книгата, явно не мисли да се променя...
|
|
Последна редакция: 26 Юли 2006 от Ramalama
|
ages of delirium curse of my oblivion
|
|
|
hope
Агент
|
Отговори #131: 06 Август 2006 |
|
Всичко на Херман Хесе - може би най-вече Сидхарта и Степния вълк; всички части на Дюн - Франк Хърбърт; Хенри Милър - Сексус, Нексус, Плексус; Чумата - Камю; Бродягите на Дхарма - Керуак; всички части на Селестинското пророчество - всичко това като начало е много ценно. Мисля, че ще ви допаднат! 
|
|
|
|
nelly
Гратис Любовник

|
Отговори #132: 06 Август 2006 |
|
За любителите на психотрилъри-Томас Харис, трилогията "Червеният дракон","Мълчанието на агнетата", "Ханибал"... 
|
Do i need to sell my soul for pleasure like this Did I have to lose control To treasure your kiss Did I need to place my heart In the palm of your hand Before I could even start To understand
|
|
|
dearrose
Висш Любовник
|
Отговори #133: 12 Август 2006 |
|
В момента си припомням "Черната Далия" на Джеймс Елрой,очаквайки с нетърпение и появата на филма по-късно тази година.  Надявам се екранизацията да не ме разочарова и този път,както се е случвало многократно...
|
Make me think that at the end of the day Some Great Reward will be coming my way...
|
|
|
lily
Кукла
|
Отговори #134: 14 Август 2006 |
|
Любими автори - Достоевски,най-добрия познавач на човешката душа.''Престьпление и наказание'' ми допада най-много.Ерих-Мариа Ремарк сьщо е много истински. Оскар Уайлд -изтьнчен в добрия смисьл на думата. Удхаус - невероятно чувство за хумор. А сега да си призная, че за мен номер едно е Албер Камю. Прочела сьм всичко от него и направо те разтьрсва.Като усещане ми напомня за ДМ. Жан-Пол Сартр -/Погнусата/ ми е прекалено тежьк.За Дан Браун споделям мнението на The Fein - не си падам по Бритни.
|
|
|
|
|