Independent
|
Отговори #150: 03 Септември 2006 |
|
King Rat вече е филмирана. от Брайън Форбс, главната роля е поверена на Джеордж Сигал.Участват още Джаймс Фокс, Патрик ОНийл и Джон Майлс. Филма е доста старичък от 1965, ако не се лъжа, и което му е най- хубавото - Английски е!!! 
|
|
|
|
victor.
|
Отговори #151: 05 Септември 2006 |
|
 Радвам се, че моето споменаване на тази знаменита книга отпреди 8 поста, предизвика тази лавина. И филма е добър макар и черно-бял. Имам си го. А относно други силни филми с подобна тематика се сещам за Мостът над река Куай и редица другил Бих искал да посоча и мотива за концлагерите, най-добре представен в книгата на Реммарк "Искрица Живот". Ако пък искате да видите и подобаваща екранизация ви препоръчвам вече наистина тягостния "Сива зона". Той между другото, въпреки че си е Холивудски с артисти като Харви Каойтел е изцяла в България.
|
for all the right reasons for all the right reasons
|
|
|
boby
Гост
|
Отговори #152: 06 Септември 2006 |
|
Какво ще кажете за Клайв Оуен като Питър?За Царя нямам идея..А Ремарк съм го 4ела явно в неподходяща възраст...Тук ме привли4а тънкия хумор и сблъсъка м/у английската и американската култура...Разбира се книгата е много истинско отражение на Живота-БОРБА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ!
|
|
|
|
Lud Uchen
|
Отговори #153: 06 Септември 2006 |
|
Вчера прочетох книгата Freakonomics написана от Steven Levitt, леко и забавно четиво, което ми отвори очите по отношение с какво точно се занимават икономистите. (но не и без да погледна покрай написаното в книгата. все пак тя не е написана в особено научен стил, а по скоро малко простовато на моменти с повтарящи се факти)
|
More than a party...
|
|
|
kalisto
|
Отговори #154: 08 Септември 2006 |
|
Надявам се, че не сте ме изпреварили, но моето предложение е за книгите на Ричард Бах. Много приятни четива. Интересното в тях, е че автобиографичните моменти са много леко и мастойрски поднесени на фона на езотеричното. Горещо препоръчвам "Джонатан Ливингстън чайката", "Едно" и "Илюзии". При прочит ми напомнят за книгите на Шърли МакКлейн, която също пише много увлекателно. Приятно четене! 
|
Where souls disappear Only YOU exist here
|
|
|
TheRainfall
|
Отговори #155: 10 Септември 2006 |
|
В момента чета "Монахинята" на Дени Дидро..не съм впечатлена особено...повече очаквах...амм...ако си падате по манастири и объркани девойки без ясна цел как да изживеят дните си...няма лошо да се прочете...не отнема много време поне 
|
touch me slow... like your fingertips might never let me go.
|
|
|
Nick at Night
Гост
|
Отговори #156: 22 Септември 2006 |
|
Отваряйки тази интересна тема във форума ме наведе над мисълта,че съм набелязал следваштото четиво,което е от Гор Видал "Юлиан",а в момента приключвам Чудомир
|
|
|
|
Tonita
|
Отговори #157: 23 Септември 2006 |
|
Аз от Гор Видал бих препоръчала "Сътворението" - истинско удоволствие беше четенето й : ) А напоследък съм се зарибила по Ерик-Еманюел Шмит  "Оскар и розовата дама", "Миларепа", "Г-н Ибрахим и цветята на Корана" - въпреки че в тези три книги се говори за принципите на трите световни религии, това са по-скоро философски, а не толкова религиозни книги... Написани са по много човешки и модерен начин...и са страшно приятни за четене  Подобна е и последната негова книга, която прочетох - "Евангелие според Пилат". Въобще Шмит е автор, когото ви препоръчвам
|
|
|
|
The Fein
|
Отговори #158: 07 Ноември 2006 |
|
в своето безгрижие обикновено се зачитам в Труман Капоти  Напоследък съм доста на вълна Капоти - неотдавна прочетох "Закуска в Тифани" и сега съм на легендарната "Хладнокръвно", на която трябва да посветя една безсънна нощ, за да я довърша най-после. Наскоро Mao Boy ми препоръча "За писането: Мемоари на занаята" на Стивън Кинг, в която наистина има доста интересни моменти относно писането и начина на работата и въпреки, че още не съм я прочел още отсега я препоръчвам на всеки, който има интереси в тази област. 
|
Each tear that flows down your face Trickles then picks up the pace And turns to a river inside A river that will not subside I can hear that dreadful overflowing sound And watching from afar I see a child is drowned The child inside your heart
|
|
|
victor.
|
Отговори #159: 07 Ноември 2006 |
|
Наскоро Mao Boy ми препоръча "За писането: Мемоари на занаята" на Стивън Кинг, в която наистина има доста интересни моменти относно писането и начина на работата и въпреки, че още не съм я прочел още отсега я препоръчвам на всеки, който има интереси в тази област. ... заинтригувахте ме.
|
|
|
|
|
The Fein
|
Отговори #161: 07 Ноември 2006 |
|
Наскоро Mao Boy ми препоръча "За писането: Мемоари на занаята" на Стивън Кинг, в която наистина има доста интересни моменти относно писането и начина на работата и въпреки, че още не съм я прочел още отсега я препоръчвам на всеки, който има интереси в тази област. ... заинтригувахте ме. Мдам, доказва по доста умел начин, че зад инстиктивното и най-очевидното се крият доста стилови принципи.
|
Each tear that flows down your face Trickles then picks up the pace And turns to a river inside A river that will not subside I can hear that dreadful overflowing sound And watching from afar I see a child is drowned The child inside your heart
|
|
|
MAO BOY
|
Отговори #162: 09 Ноември 2006 |
|
в момента след извстна пауза съм отново на вълна Майкъл Конъли, последната негова книга , която прочетох беше Адвокатът с Линкълна и е много добра/препоръчвам я горещо. сега съм се захванал с Хорът на забравените гласове и днес набързо изгълтах 100 страници.
също така ако ви се чете нещо по нестандартно опитайте "Странна случка с куче през нощта" на Марк Хадън.
друга книга, която ми направи много голямо впечатление не само поради факта, че че е дебютна за автора Дейвид Беньоф е "25-ият час", Първоначално се взрях ч 4-те реда с дребен шрифт на заглавната страница: "Майната му на Ню Йорк! На приятелството и любовта Майната ти и на теб Монти Броган - сам си прецака живота!" Това беше достатъчно за да ме заинтересува и книгата се оказа много добра. интересно ми е някой гледал ли е филма?
|
|
Последна редакция: 09 Ноември 2006 от MAO BOY
|
Alice est partie en voyage La tête dans les nuages
|
|
|
victor.
|
Отговори #163: 13 Ноември 2006 |
|
Зачел съм се блажено пак във Игра на стъклени перли на Херман Хесе. И отново и отново преоткривам безкрайната като че ли духовна извисеност на маестро Йозеф Кнехт - главния герой. Издигнал се закономерно до немислими върхове в алегоричната Касталия, в познанията си и прилагането им стига дотам, че напуска досегашния си утвърден живот, осъзнал, че има какво да покорява в безличната наглед друга по-проста действителност. Предусещащ събитията, той се залавя да предаде всичко, което сам представлява за сетен синтезиран път на абсолютно нов вид ученик. Единствената форма на този последен негов урок съдържа в себе си, както всичко необходимо за да се приложи цялото знание на света, без да повтаря нито дума дори от това знание, така и последен финален урок за самия него - първото и последно неосъзнато от него събитие. Това е неговата гибел.
П.П. Между другото по-късно и Кастанеда използва подобна фабула в своите книги за Дон Хуан.
|
|
|
|
the_sinner
|
Отговори #164: 13 Ноември 2006 |
|
Аз пък се боря с "Дванадесетте стола", но след "Мъртвите сибирски полета" ми е много постна!!! А се опитвам безуспешно да издиря "Мечът на Ликтора" (или нещо подобно беше), но тая книга е потънала в дън земя!!! 
|
I'm not evil, I'm just not up to anything good...
|
|
|
|