DM.org Лого
DM.org :: Новини
Angel Bright Icon
Други ::  Интервю с Георги Георгиев от Остава 14 Януари 2006
След като интервюта за DM.org дадоха електро-поп героите Client и Jamie Myerson, този път ще си поговорим с китаристът на българската алтернатив поп-рок група Остава Георги Георгиев. За любовта му към музиката, към Депеш Мод, за бъдещето и за миналото - четете по-долу :


Жоро, до каква степен Депеш Мод са повлияли на Остава? Какво е за теб музиката на ДМ?

Огромното влияние на ДМ не е толкова върху музиката ни, по-скоро влиянието е като отношение към музиката, която правиш като цяло...всъщност като се замисля всички от Остава сме луди фенове на ДМ, но нали знаеш ДМ са богове, те са пефекционисти в емоцията и в нейната осъзнатост, освен това имат страхотни китарни рифове, страшен глас и болезнени мелодии плюс авангард ,какво повече може да искаме?


Остава са изпълнявали и все още изпълняват понякога кавъри,
изпълнявали ли сте нещо на ДМ?


О да, свирили сме -Useless, In Your Room....правим кавъри на най-любимите ни групи, изцяло за удоволствие.


Любими песни/албуми на ДМ?

Ами повечето песни Усмивка Иначе за албуми - Songs Of Faith And Devotion.

Мнението ти за Playing The Angel? Зацикляне или новаторство?

Новаторство със сигурност и много много стил, много осъзнатост и зрялост, без да се осакатява емоцията. Албум на много нива,можеш да отидеш където си поискаш с него.

Какво предстои на Остава през тази година?

Предстои ни турне в Германия от шест концерта. Ще минем през Мюнхен, където ще направим 2 концерта, Хамбург, Кьолн, Мюнстер и Щутгард

После предстои сглобяване на песни за нов албум, нядяваме се да направим повече концерти и повече самостоятелност при взимането на решенията за групата...да кажем нещо като самоуправление, поне засега това е единствения начин за нас в БГ.

Какво можем да очакваме от новия албум? Имате ли конкретна идея кога ще бъде завършен?

О, да, имаме много идеи вече и те ни тормозят непрекъснато. Свилен и аз доста работим и в момента свирим новите неща по репетиции...искаме този албум да е по различен, в смисъл доста по изчистен от към аранжимент. Няма да си слагаме бариери, не че някога сме го правили,но този албум ще бъде много специален за нас. Мисля, че ще има от по-широк кръг от стилове, хип -хоп, поп ,много пънк, вероятно ще е по-енергичен. Групата си е намерила вече силните страни,просто ще се опита да ги доразвие Намигване

Когато започнахте с Остава през 1990-та имахте ли големи
амбиции или беше нещо, на което гледахте не толкова сериозно и
впоследствие се разрастна?


Нямахме големи амбиции,но имахме мечти. Част от тях се изпълниха...в момента също имаме мечти и малко повече амбиции, това ни спасява.

Наскоро Пери Фарел (Jane's Addiction, Porno For Pyros, Satellite Party) заяви, че днешната музика страда от това, че младите групи не
експериментирали с наркотици. Има ли нещо вярно в това твърдение?


Не съм компетентен по темата с наркотиците, но ако беше нещо с алкохола, щях да ти помогна, хехе...бих казал че младите групи по-скоро трябва да експерементират с душата си, а много от тях не го правят...

Имаш и друг проект - Homeovox. Какво да очакваме там?

Хомеовокс съм изцяло аз. Имам 10-15 полуготови песни, правени на PC-то у дома + малко акустична китара ...различно е от Остава и няма особена претенция,но е много искрено - може да се каже, че този проект е моята музикална почивка. Вероятно може да до два-три месеца да издам първия сингъл.

Датите на януарското турне на Остава са:

14 януари -Мюнхен - Rila
15 януари -Хамбург - Schilleroper
17 януари - Кьолн - Access All Area
19 януари - Мюнстер - Gleis 22
20 януари - Щутгарт - Universum Club
21 януари - Мюнхен - Rila

25 януари - Варна - клуб "Алиби"
28 януари - София - Боулинг Център


Прикаченият файл е изтрит при прочистване.


Прикачени изображения: 1

Изображение ostava_g...
34.91 KB
380 x 538
       

---