DM.org Лого
DM.org :: Новини
Angel Bright Icon
Други ::  Интервю с Оливия Лювел 10 Февруари 2006
Освен с позитивните отзиви около нейния предстоящ дебютен албум "Luna Parc Hotel", набиращата скорост френска електро-поп изпълнителка Оливия Лювел се прочу и с работата си с бившия член на Депеш Мод и настоящ лидер на проекта Recoil Алън Уайлдър, като записа част от албума си в неговото легендарно The Thin Line студио.

Ето какво разказа Оливия специално и единствено за DM.org!Ще издадеш своя дебютен албум "Luna Parc Hotel" на 3-ти март. Можеш ли да ми кажеш повече за него? Какво ще представлява като звучене, как е записван...

Записвах го главно вкъщи на моя лаптоп, както и с помощта на един стар Yamaha PS 20. Написах албума, все едно пиша сценария за филм. Някои от песните ми отнеха две години, за да ги завърша. Те преминаха през много промени...доста работа беше.

Как всъщност се запозна с Алън? The Thin Line комерсиално достъпно ли е или могат само приятели на Алън да записват там?

Видях се с Алън за първи път през 2002-ра с помощна на Пол Кендъл, с който направихме албума The Digital Intervention. Алън допринесе изключително много за звука на Coma Idyllique, като направи струнните аранжименти.
Иначе в пресата имаше информация, че той е продуцирал албума ми, което не е вярно.
Колкото до студиото - доколкото познавам Алън, не мисля, че би пуснал хора с единствено комерсиална цел вътре.

Ако той те покани да запишеш вокали за някоя песен на Recoil ти ще се съгласиш ли?

Хм...Мисля, че бих...но наскоро си казах, че няма да участвам в нечий друг проект, освен ако не работя и по продукцията. Понякога музиканта има идея в съзнанието си, очаквания, които не се осъществяват и всички са прецакани! Трябва да съм наистина много сигурна, да не се страхувам от нищо, за да опитам.

Пол Кендъл от Nitzer Ebb/Recoil също е работил по албума ти. Как така се уреди с такъв прекрасен екип?

Ами такъв е животът! И както ти каза - наистина прекрасен екип! Пол е невероятен, има невероятни идеи, които обикновено се раждат ей така от нищото. Той отговаряше за програмирането и миксирането на албума.

Срещнах го през 2001-ва в Париж, чрез Дмитри Тиковой (продуцент на новия албум на Пласибо) Дмитри работеше в една радиостанция с Michael J. По това време аз търсех хора, с които да реализирам идеите си, и така ги срещнах.

Смяташ ли да направиш турне?

Разбира се, обожавам да бъда на сцена! Засега не сме се договорили точно къде ще са концертите.

Всъщност, как започна да пишеш музика? Вероятно издаването на албума е като сбъдната мечта...

О, да, така е! След две години работа е прекрасно да го видиш пред себе си...харесвам обложката, в дигипак е.
Моите първи музикални изяви бяха през 2001-ва, когато бях доста млада и с няколко приятели си имахме група, и правехме концерти. Тогава някой ме попита дали пиша песни, и се замислих...запалих се по идеята за писане и продуциране, въпреки че отначало беше трудно, тъй като имах само моя синтезатор. Впоследствие си купих лаптоп и започнах да изграждам моя музикален свят!

В албума си включила кавър на песента на Дейвид Боуи "The Motel"? Защо се спря точно на тази песен?

Името, музиката, Боуи и сюжетът в главата ми.
The Motel е просто спирка към моя Luna Parc Hotel.

След албума какво можем да очакваме?

Да взема шофиорска си книжка, хаха!
Следващия ми проект Lulu in Suspension започва да се оформя, но се предстои още от много работа. Вероятно вокалите ще са мои и ще има струнен квартет.

Най-важния въпрос, който не съм ти задал?

Може би защо ме издава австрийски, а не френски лейбъл?
Изпратих мои демота на 10 лейбъла и Питър Рехберг от Мего хареса нещата ми. Той ги даде на Анджелика Кохлерман (от Electronicat, правили ремикси за Депеш Мод). И така започна всичко...
Албумът ще се продава по amazon.com и ще бъде пуснат за продажба в Австрия, Германия и Швейцария.

Прикаченият файл е изтрит при прочистване.


---