DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Дневник
Angel Bright Icon
Recoil ::  Предисторията на творчеството на Рецко 19 Септември 2009
RecoilКато бях малък всички около мен искаха да станат пожарникари, футболисти, полицаи, аз пък исках да се занимавам със събития. И точно това отговарях като ме питаха. А пък после учих физика, щото не ме приеха с математика, след което продължих да уча информатика. Рожба съм на БГ образователната система, 5 години учих едно и също, за да мога да го уча пак в първите няколко в университет, но с по-важни преподаватели. Които пък така и не ме послушаха като им казвах, че предмета им е тъп и че теоретичен изпит на Микрософт Офис е пълно малоумие. Всички около мен преписваха, като половината от колежките ми бяха с IQ под 100, но можеха да минават изпити по висша математика с 5, евала.

Шегата настрана, трябва да съм бил някъде между 16 и 18, когато се зароди идеята за DM парти в Пловдив. По това време имаше 2-3 нормални сайта в световен мащаб и всичките коментираха конвеншъна в Бейзилдън всяка година. Трябваха няколко години докато се появят подходящи хора и в един момент застанах зад организацията на събития без изобщо да имам представа от тях. Като за начало нямаше и кой знае колко много в Пловдив. Това което ме влечеше преди всичко беше музиката и хората, които посещаваха събитията.

Излишно е да споменавам нивото на аматьорщина на всяка една част от пътвото събитие, на което участвах. Дизайнът на рекламата беше повече от ужасен (и с печатни грешки), но макар и аматьорско, нещата имаха смисъл, понеже беше нещо ново и приятно. Тук някъде е редно да спомена, че в един момент се наложи сам да пускам музика на събитията си. (Макар и откровенно да ненавиждах DJ-те, заради нарастващото течение от млади надрусани рейвъри, които слушаха музика без смисъл.) С времето започнах да задавам въпроси, като се убедих, че най-добрият въпрос е "Защо?"

Именно задаването на въпроси и намирането на правилните отговори, води до развитие в позитивна насока. Както се досещате не съм открил топлата вода, затова и търсих варианти за работа с топлата вода и с хората, които претендират, че са я открили. За съжаление се достигна до един момент, в който исках повече. Исках повече посетители, по-добро заплащане, ако върша по-качествена работа, по-добра аудитория.
Естествено когато човека с топлата вода държи няколко кранчета и не ги пуска... единственият вариант, който имаш е да си търсиш водата на друго място.

Другото място за мен беше зад океана. В един момент се оказа, че не съм на нужното ниво, за да получа внимание и работа от реномирана вечер. За щастие обаче имаше интерес и след близо 3 месеца работа над техниката си, ми беше дадена дата за участие. Изненадващо нещата минаха наред. За пръв път получих $100 за сет от 90 минути и преди да се върна в България вече притежавах собствено професионално оборудване. Някъде преди 4 години (а честит рожден ден на сайта) се появи и идеята за DM.org... И ето ни днес в темата за Рецко Усмивка
---