DM.org Лого
DM.org :: DM.org :: История
Angel Bright Icon
Септември 2005 - Януари 2006
След официалния старт на сайта на 1 Септември 2005, работата по проекта продължава динамично.

Първото нововъведение е онлайн чат стая, където потребителите могат да отмарят от тежките дискусии във форума сред една по-малко формална обстановка.

Следва въвеждането на RSS новини, които позволява на потребителите да бъдат информирани за последните новости около сайта докато преглеждат своя любим портал в Yahoo, Google и т.н.

През Ноември отваря врати Клуб DM.org, където потребителите могат да научават повече един за друг като прочитат свои дневници и преглеждат публикувани мисли, снимки, семпли от концерти или дори кратки видеоматериали.

В края на Декември се провежда новогодишно Депеш Мод парти във В. Търново, организирано от наскоро присъединилия се към екипа модератор kirilart. Партито преминава със солидна посещаемост от страна на потребителите на форума.

През Януари се активира секция Архив - мултимедийна база данни, която съдръжа изобилие от аудио, видео и визуални материали.

Популярността на сайта расте стремглаво с близо 10,000 уникални месечни посещения и над 200 официално регистрирани потребителя.
Angel Bright Icon
Май-Август 2005
Форумът на depeche-mode.org се разраства с бързи темпове. Броят на потребителите надхвърля 60 и...

...крах. В края на Юли, сървърът на сайта претърпява срив и повечето информация и публикации отиват в небитието. За щастие, екипът не изгубва ентусиазъм и след близо седмица сървърът и уеб провайдърът са сменени, а форумът започва нов живот на чисто.

През месец Август се извършва интензивна концентрирана дейност върху сайта - графичен дизайн и скриптинг. По план, сайтът е официално пуснат в действие на 1 Септември 2005.
Angel Bright Icon
Април 2005
Резки промени и бърз прогрес. Към екипа се присъединява ballbreaker, който придонася с (както той се изразява) НЕ-ВЕ-РО-ЯТ-НИ-ТЕ си рисунки. В този момент можете да видите някои от тях на заглавната страница, а други тепърва ще бъдат включени. Форумът е официално пуснат в действие в края на месеца.
Angel Bright Icon
Януари-Март 2005
През този период екипът на DM.org беше предимно зает с планиране и обмяна на идеи. Закупен бе домейна depeche-mode.org, както и собствен уеб сървър. Написана бе мисията на проекта, която и в момента може да се прочете в леко променен вариант тук. Като главен приоритет бе поствавено изграждането на форума. Последваха дни и дни на превод на български, конфигуриране на сървъра и т.н. Направи се опит за връзка с издателите на Депеш за България (уви неуспешен). Форумът бе практически завършен през Март.
Angel Bright Icon
Декември 2004
Всичко започна в края на 2004, когато индивида с псевдоним dobomode се престраши да посещава по-често българския Depeche Mode форум в www.depechemodeforum.com. След кратък период на "шпионаж", последва дискусия с модераторите на форума относно идеята за изграждане на официална за България Депеш Мод страница. Идеята беше продиктувана от ниското присъствие на групата в българското уеб-пространство. В последствие се намериха съмишленици в лицето на Recoil и Padan Fein, заедно с които с много ентусиазъм се започна проекта.


Прикачен файл:
разговорът довел до началото на проекта.


Прикаченият файл е изтрит при прочистване.
* dmorg_the_start.html
Angel Bright Icon
История на depeche - mode dot org
Тук ще можете да прочетете за важните събития и нововъведения свързани с проекта. С течение на времето, нови постове ще бъдат публикувани и по този начин тази тема ще представлява един интересен ретроспективен поглед назад в миналото.